• Meet je Stad met een open brainstorm over uitbreiding van onderzoek naar de luchtkwaliteit.

    Tammo ter Hark

Dit is er de komende tijd te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

15 mei 2019

Amersfoort

[Tegenlicht Meet Up: Thema: Europa
[19:00 Eemplein 71
Een week voor de Europese verkiezingen is de VPRO Tegenlicht Meet Up gewijd aan Europa. Het programma Tegenlicht van de VPRO heeft vele malen aandacht besteedt aan Europa. We kiezen daarom dit keer niet voor één uitzending, maar nemen fragmenten uit verschillende uitzendingen. Programma: 18.45 uur: ontvangst. 19.00 uur: Kijken naar fragmenten uit de Tegenlicht uitzendingen 19.50 uur: ontvangst mensen die de presentaties, vraaggesprekken en/of dialoog willen meemaken. 20.00 uur: start Meet Up met maximaal 3 sprekers. 20.30 uur: vraaggesprek en/of dialoog. 21.30 uur: napraten. Sprekers zijn René Cuperus, Gerard Chel en Olaf Oudheusden.

16 mei 2019

Amersfoort

[Repair Café Soesterkwartier
[13:30 Noordewierweg 131
Enthousiaste wijkbewoners, die samen het repair Café Soesterkwartier organiseren, staan weer klaar voor reparaties. Op donderdag 16 mei en op donderdag 6 juni van 13.30 tot 15.30 uur zijn zij aanwezig. Aan reparaties zijn geen kosten verbonden maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook wijkbewoners die niets te repareren hebben zijn welkom voor een kopje koffie en of een praatje.

[Borrelen met makers uit Amersfoort
[16:00 Langestraat 76
Ben jij ontwerper, fotograaf, illustrator, grafisch ontwerper, glazenier, interieurstylist, architect, designer, kunstenaar, beeldhouwer, muzikant, videograaf, boekbinder of een andere creatief beroep of heb je hart voor een stad dat bol staat van kunst & cultuur? Doe dan mee. Meld je aan via de agenda op de website: keicollectief.nl/agenda

[De Love Code in Business
[18:30 Nijverheidsweg-Noord 127
Liefde is de kern van het leven, dus ook in het bedrijfsleven. Deze Business Inspiratieavond benadert het bedrijfsleven op een revolutionaire manier.

[Theatercollege Hans Goedkoop
[20:30 Eemplein 75
In een imposante show in de grote hal van het Eemhuis zal historicus en televisiepresentator Goedkoop de geschiedenis rond Johan van Oldenbarnevelt doen herleven. Met inzet van digitale media en authentieke historische voorwerpen neemt hij het publiek mee terug naar mei 1619. Tickets & info via www.heteemhuis.nl

17 mei 2019

Amersfoort

[Mind-Walk Amersfoort
[10:00 Schothorsterlaan 21
Wandelen met aandacht en ontspanningsoefeningen doen. De kosten zijn 6,00 euro per keer. Info en opgave : inekevanderaalst@gmail.com.

[Open brainstorm: meten luchtkwaliteit
[15:00 Geldersestraat 6
Meet je Stad Amersfoort nodigt iedereen uit voor een open brainstorm over een uitbreiding van het initiatief met een onderzoek naar de luchtkwaliteit in Amersfoort en omstreken.

[Tineke's Glas in Lood expositie
[15:00 Zwaaikom 21
Glas in lood kunstenaar Tineke Zunneberg exposeert in het Minimuseum van Kringloop Amersfoort. De expositie wordt feestelijk geopend door Mieke Bleij, directeur van het Kringloopcentrum.

18 mei 2019

Hoogland

[Rommelmarkt en Voorjaars Fair
[10:00 Hamseweg 40
Gezellige ouderwetse voorjaars fair voor het goede doel.

Amersfoort

[Rommelmarkt
[11:00 Siliciumweg 57
Rommelmarkt van 11.00 uur tot 14.00 uur op het Plein voor het Plein, we gaan het geld besteden aan buiten speelgoed voor de kinderen. locatie: Nijverheidsweg Noord 40.

[2e hands kinderkleding verkoop
[11:00 Kamp 47
Van 11.00-14.00 uur wordt er tweedehands kinderkleding verkocht in de maten 86-164. De prijzen variëren van 1,00 tot 5,00 euro.

[Loop binnen bij woongemeenschap Nieuw Wede
[13:00 Schothorsterlaan 52
Op deze dag zetten woongemeenschappen de deuren open. Doel van de dag is om gemeenschappelijk wonen, in al haar vormen, meer zichtbaar te maken. www.nieuw-wede.nl

[Vijftiende editie van JOHO! Race
[13:00 Boelenhoefseweg 3
Dit jaar is het jubileumjaar van JOHO! Race.

[Jong Juliana Music Experience
[13:30 Sportpark Bokkeduinen 11
Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen meedoen aan de Jong Juliana Music Experience in Fit Academy Bokkeduinen. De kinderen zijn van 13.30 tot 15.30 uur welkom, inloop is vanaf 13.15. Tijdens de Music Experience doen de kinderen een clinic op de pbone (dat is een kunststof trombone) of op slagwerk en daar gaan ze samen muziek mee maken. Natuurlijk gaat Jong Juliana optreden tijdens de Music Experience, zodat je kan zien hoe je samen muziek kan maken. De toegang is gratis.

[Reünie Scouting Mondriaan
[14:00 Barchman Wuytierslaan 43
Al meer dan 20 jaar is scouting Mondriaan een begrip in Amersfoort. Om dit te vieren worden oudleden uitgenodigd voor een reünie. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar reünie@scoutingmondriaan.nl.

[Eerste Hulp Bij Onbespoten groente
[14:00 Hanzeboulevard
De tuinderij van de Eemstadboerderij is open voor iedereen die geïnteresseerd is in biologisch tuinieren, gezond en lekker eten en gemeenschapslandbouw. Deze dag is er speciale aandacht voor 'Eerste Hulp Bij Onbespoten groente'. Praktisch kun je aan de slag door de groente-EHBO-tiptocht over de tuin te doen. De tuinderij is te vinden aan de Koningsbergenweg 10.

[Bas Eickhout in Amersfoort
[14:00 Kortegracht 6
Bas Eickhout, lijsttrekker van GroenLinks voor de Europese verkiezingen, komt naar Amersfoort voor een rally. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 14.00 uur in SEM aan de Kortegracht 6.

[Muziek na de Markt in de Lutherse Kerk
[16:00 Langestraat 61
Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Debussy in 2018 heeft TRIO DEBU een programma samengesteld en gearrangeerd met bekende, maar ook obscure pianowerken.

[Voorjaarsconcert 'Van Hollandse bodem'
[20:00 Angelinapolder 3
Concertorkest Juliana Amersfoort geeft haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het concert staat in het teken van Nederlandse componisten en artiesten. Met bekende liedjes van Ramses Shaffy en Doe Maar en Normaal en muziek van de Nederlandse componisten Rogier van Otterloo en Jacob De Haan. Kaarten 10,00 euro via concertorkest@juliana-amersfoort.nl

19 mei 2019

Amersfoort

[IVN natuurexcursie
[10:00
Tijdens deze excursie in Park Schothorst aan de kant van Hoogland, gaan de gidsen van het IVN op zoek naar oude en nieuwe ontwikkelingen, die natuur en gebruik in het landschap verbinden. De start is voor witte villa bij Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21. Deelname is gratis. Honden kunnen niet mee. Opgeven niet nodig. Geschikt voor rolstoelgebruikers. Meer informatie: IVN, tel. 033-2572783 of 06-51402753 of mail: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl

Amersfoort

[De Lieve Vrouw CineSingle
[12:00 Lieve Vrouwestraat 13 13
Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf kun je samen een kopje koffie drinken en na afloop kan er geluncht en geborreld worden in het café. Film: Wild Rose Tom Harper. Inloop vanaf 11.00 uur. www.lievevrouw.nl facebook/CineSingleAmersfoort

[KKR weekend 2019
[13:00 Muurhuizen 98
De hele stad, het centrum en daarbuiten, zal in het teken staan van de KunstKijkRoute.

[Bomenwandeling met verhalenverteller
[14:00 Schothorsterlaan 21
Abe de Verteller neemt mensen mee langs de mooiste bomen van park Schothorst en vertelt vele anekdotes en verhalen over de mythen, magie en volksgeloof van beuk, linde, lijsterbes en meidoorn. Meedoen is gratis, Abe gaat na afloop met de hoed rond.

20 mei 2019

Amersfoort

['Amersfoort Zwerfafval Vrij'
[13:00 Coninckstraat 60
De eerste inspiratiedag Amersfoort Zwerfafval vrij in Theater Flint in Amersfoort. Het evenement is bestemd voor alle ondernemers, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen met belangstelling voor dit thema, en alle burgers die actief (willen) zijn om zwerfafval tegen te gaan.

[The Elvis Concert
[20:00 Coninckstraat 60
De originele muzikanten van Elvis Presley brengen de onmiskenbare Presley sound en alle hits van 'The King.' Ze worden bijgestaan door topmuzikanten en Dwight Icenhower, die wereldwijd gezien wordt als de beste Elvis tribute artist ever.