• Pixabay

Dit is er de komende tijd te doen in en rond de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

22 maart 2019

Amersfoort

MoMA Muziekavond kinderen
19:00 Schuilenburgerweg 2
Voor het derde jaar op rij organiseert Muziek op Maat Amersfoort de MoMA Muziekavonden. Tijdens deze avonden (22 maart kinderen en 29 maart volwassenen) presenteren leerlingen van diverse privé-muzieklespraktijken zich in verschillende samenstellingen aan het publiek. Muziek opMaat Amersfoort is een samenwerkingsverband van diverse individuele muzieklespraktijken in de omgeving van Amersfoort.

Concert RCOW (Wilskracht) en Gé Reinders
20:15 Coninckstraat 60, Flint
De Limburgse zanger Gé Reinders komt naar Amersfoort en geeft samen met het Regionaal Concertorkest Wilskracht een show. De liedjes van Gé zijn heerlijk om naar te luisteren, maar ze zetten ook vaak aan het denken. Zijn hit Blaosmuziek staat al 15 jaar in de Top2000. Het Concertorkest begeleidt maar liefst 14 nummers van Gé en speelt daarnaast ook nog twee sprankelende werken uit eigen repertoire. Kaartjes kosten 21,60 euro en zijn te bestellen via de website van De Flint.

De Ceremonie door Tejaterthuis
20:30 Nieuwstraat 17
De Ceremonie; een absurdistisch en humoristisch verhaal over een oude koning die gaat sterven en zich afvraagt waarom, als hij niet wil.
Tejaterthuis: 22, 23, 24, 27 en 31 maart en 3, 6, 7, 10, 11 april. Op zondag 14.30 uur. Entree: 15 euro, reserveren: www.tejaterthuis.nl.

23 maart 2019

Nieuwland

Nieuwland Schoon
9:45 Watersteeg 2
Vanuit de Boogkerk wordt weer een opschoondag georganiseerd. Om 9:45 staat de koffie klaar, dan gaan groepen de wijk schoon maken. Rond 11.45 wordt er soep gebracht door Willem en Drees. Deze actie is voor jong en oud, voor het benodigde materiaal wordt gezorgd. Meer info: welkom@boogkerk.nl.

Hoogland

Mindful Cycling MTB/Wielren Clinic
10:00 Hamseweg 13
Een uitgebreide clinic mountainbiken/wielrennen in combinatie met ademhaling- en yoga-oefeningen. Effectief ademhalen tijdens het fietsen. De technieken gaan ze toepassen in een mooie toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Kosten 35 euro, inschrijven kan via www.mindfulcycling.nl/amersfoort.

Vuilruimactie Hoogland-West
10:00-12:30 Coelhorsterweg 23
De Flora- en Faunagroep Hoogland-West houdt de 23ste vuilruimactie. De opgehaalde hoeveelheid zwerfvuil schommelt al jaren rond de 2,5 kubieke meter. Na afloop is er voor alle deelnemers koffie, thee en soep. Stevige schoenen worden aanbevolen, voor schoonmaakprikkers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken is gezorgd. Aanmelden alleen nodig voor groepen. Voor extra informatie: Dick Reef, tel. 033-4802761.

Amersfoort

Schoon Soesterkwartier
9:00 uur
Op de nationale opschoondag zaterdag 23 maart as organiseert Schoon Soesterkwartier een schoonmaakactie tegen zwerfvuil. Buurtbewoners, groot en klein, kunnen bij de Emmauskerk op de Noordewierweg prikkers, zakken, handschoenen en hesjes lenen en samen de buurt een voorjaarsschoonmaak geven.

Tweedehands kinderkledingbeurs Schothorst
10:00-12:30 Paladijnenweg 251
De zevende editie van de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Schothorst. Meer dan dertig kramen met leuk speelgoed en unieke kleding, ook genoeg voor de kleine portemonnee. Toegang is gratis. De school is bereikbaar via de Kattenbroekerweg.

Kunstuitleen Special Arts opent deuren
11:00-16:00 Zonnehof 4a
De Kunstuitleen aan de Zonnehof 4a in Amersfoort opent haar deuren voor belangstellenden. Zowel de kunstwerken in de galerie, als werken uit het depot kunnen bezichtigd worden. Alle kunstwerken zijn digitaal te bekijken via www.galeriespecialarts.nl.

Taizé-viering in Fonteinkerk
19:00 Robert Kochstraat 4
Taizévieringen zijn anders dan gewone kerkdiensten. Centraal in de bijeenkomst staan muziek en meditatie. Er is geen voorganger en geen preek. De muziek wordt gevormd door het zingen van eenvoudige, korte liederen met teksten die meerdere keren worden herhaald. De viering wordt verzorgd door het Taizékoor van de Fonteinkerk.

samBAL (Indisch feestje aan de Eem)
19:30 Eemlaan 100
Voor de vierde achtereenvolgend jaar organiseren Anton Gouverneur en Mary Kraus weer SamBAL, een pittig feest voor iedereen. Een feest van goede muziek en lekker eten. In het gezellige Zandfoort aan de Eem wordt één zaal omgetoverd in een sfeervol indisch restaurant en in de andere zaal valt te genieten van live muziek van Push. Kaartjes bij de Primera of via www.ivent-amersfoort.nl.

Concert harpist Didier Kugel
20:00 Westsingel 47
De Franse harpist Didier Kugel maakt zijn opwachting in de Mannenzaal. Hij laat zich inspireren door folk, blues, jazz, Ierse muziek, het Franse chanson, de Spaanse en Latin invloeden, muziek uit de Andes, de Flamenco en de klassieke muziek. Kaarten 14 euro in de voorverkoop, reserveren via info@mannenzaal.nl.

Concert Johannes Passion
20:00 Hof 1
Ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum voert Capella Amersfoort onder leiding van Anthony Scheffer de Johannes Passion uit in de Sint-Joriskerk. Dit werk van Johann Sebastian Bach (1685-1750) is kleiner en intiemer, maar tegelijk dramatischer en gedurfder dan de bekende Mattheüspassie. Bach vertelt het verhaal van Jezus' arrestatie, de verhoren voor het Sanhedrin en Pilatus en zijn kruisiging en begrafenis. Met medewerking van: Marjon Strijk (Sopraan), Minho Jeong (Alt), Adrian Fernandes, (Tenor, Evangelist), Mitchell Sandler (Bas), Drew Santini (Christus), Kamerkoor Capella Amersfoort en barokorkest onder leiding van Anthony Scheffer. Meer informatie en kaarten bestellen: www.capella-amersfoort.nl

Dansen voor een Goed Doel
20:00 Kleine Koppel 7
De Soroptimisten Club Amersfoort houdt een disco avond op de inspiratieboot aan de insteekhaven ter hoogte van de Nijverheidsweg-Noord 94. Met de opbrengst van deze avond ondersteunen zij meisjes in Burkina Faso die naar de middelbare school willen via de Stichting Association for Small African Projects (ASAP). Inschepen op de inspiratieboot tussen 20.00 en 20.30 uur. Kaarten: 17,50 euro via een app/sms naar Donja Sor 06-22551323.

24 maart 2019

Amersfoort

Amersfoort City Trail
10:00 Stadhuisplein 7
Op zondag 24 maart 2019 gaat Amersfoort kennismaken met de allereerste Amersfoort City Trail.

Shakespeare voor de hele familie
14:00 Heiligenbergerweg 144
Een bijzondere middag over de Midzomernachtdroom van Shakespeare. Geschikt voor jong én oud. Het programma is opgebouwd uit drie delen. Eerst een educatief gedeelte met info over zowel Shakespeare en zijn beroemde, lachwekkende Midzomernachtdroom. Daarna keuze uit verschillende workshops en vervolgens wordt onder leiding van Daan Beckers een eigen versie in elkaar gezet: de finale. De finale begint om 16:45 uur en duurt tot 17:00 uur. De workshops duren een uur. Kaartjes: 7,50 euro, zie www.nieuweerven.nl.

Hoogland

Jaarconcert Accordeon Vereniging Amersfoort
14:30 Hamseweg 40
Accordeon Vereniging Amersfoort geeft met haar twee orkesten een jaarconcert in De Inham. Op deze nieuwe locatie verzorgt AVA voor het eerst in haar 65-jarig bestaan een matinee concert op zondag. Met veel enthousiasme zullen het A- en B orkest muziek uit verschillende genres ten gehore brengen.
Meer informatie op www.accordeonverenigingamersfoort.nl, entree 7,50 euro.

25 maart 2019

Amersfoort

Mind-Walk Amersfoort
19:00-20:15 Schothorsterlaan 21
Ontspannen en opladen: wandelen met aandacht en ontspanningsoefeningen, iedereen kan meedoen. Start bij het Groene huis, kosten 6 euro, meer info: inekevanderaalst@gmail.com of 06-18865594.

27 maart 2019

Amersfoort

Soul Power Groep/ Love Peace Harmony Groep
10:00 Nijverheidsweg-Noord 123-127
Een Soul Power groep is een wekelijkse open groep waarin je de opgedane kennis en ervaring met soul power en soulfulness dieper eigen kunt maken en meer handvatten aangereikt krijgt hoe je dit in je dagelijks leven kunt integreren. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Adriaan van Dis door Indonesië
10:15 Paladijnenweg 275
De Bibliotheek Eemland heeft Jennifer G. Luitsz uitgenodigd om in de Boekenweek een lezing te geven in Huiskamerbibliotheek De Koperhorst. Het thema van de Boekenweek is dit jaar 'De moeder de vrouw'. Luitsz vertelt over Adriaan van Dis en zijn moeder. De toegang is gratis.

Opvoeden in het digitale tijdperk 0 t/m 6
19:45 Laan naar Emiclaer 101
Een informatiebijeenkomst met handige tips en trucs over hoe digitale media op een leuke en verantwoorde manier te gebruiken is. Deze avond is speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar. De avond is gratis.

28 maart 2019

Hoogland

Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng
10:00-12:00 Engweg 7
Gratis hulp en advies op digitaal gebied in Dorpshuis De Neng. Een eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen wordt aanbevolen. Ook een inlognaam en wachtwoord kunnen soms nodig zijn. Dit Digitaal Hulpplein wordt georganiseerd door Bibliotheek Eemland in samenwerking met Dorpshuis de Neng en SeniorWeb.