• Leesclub moderne literatuur.

    Arjanneke van den Berg

Dit is er de komende week te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

24 januari 2019

Amersfoort

Uitnodiging Politiek Café
[18:00 Hooglandseweg-Zuid 34a
Een gezellige maaltijd met een politiek tintje i.s.m De Rooie Cent en ChristenUnie Amersfoort. Het thema van de avond is 'Waardevol Amersfoort'. Laurens Wijmenga zal in gesprek gaan over zijn boek Gezinskapitaal. Deze avond is de eerste in een serie van vier avonden in 2019. De ChristenUnie Amersfoort nodigt inwoners uit om mee te denken hoe we van betekenis kunnen zijn in onze stad. Graag even aanmelden via secretaris.cuamersfoort@gmail.com

Gratis Gezondheidsavond
[19:00 Nijverheidsweg-Noord 123-127
Gratis Gezondheidsavond voor ziel, geest en lichaam met introductie en demonstraties. Deelname: gratis. Voor meer informatie: http://soulfulnessnederland.nl

Maffiaparadijs
[20:00 Robert Kochstraat 4
De Italiaanse culturele vereniging Dante Alighieri verzorgt de lezing "Maffiaparadijs: de Italiaanse maffia in Nederland." Spreker : Stan de Jong. Hoe komt het dat de maffia zo succesvol en onuitroeibaar is? En wat heeft de maffia te zoeken in ons land? Entree: 5,00 euro, gratis voor leden van Dante Alighieri Amersfoort

Falen en opstaan bij FuckUp Nights
[20:00 Eemplein 71
Vier helden delen hun verhaal van falen en opstaan. Met Picnic-topman Ruben Vermijs, taalkenner Gaston Dorren, klantluisteraar Frans Reichardt en schrijver Lucas Keijning. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door kleinkunstenaar en illustrator Judith de Haan. Over verkeerde beslissingen, nare tegenslagen en fatale inschattingsfouten. Tickets koop via Eventbrite, kijk op bit.ly/FUN-3.

25 januari 2019

Amersfoort

Mind-Walk Amersfoort
[10:00 Schothorsterlaan 21
Wandelen en ontspanningsoefeningen waaraan iedereen kan meedoen. De kosten zijn 6, 00 euro per keer. Info en opgave: inekevanderaalst@gmail.com

Lezing Multiversum
[20:00 Schothorsterlaan 21
Het multiversum is een geloofwaardige wetenschappelijke verklaring: naast het zichtbare universum bestaan nog veel andere universa met geheel andere omstandigheden. Klaas-Jan Mook vertelt in begrijpelijke termen over de relativiteitstheorie van Einstein, de quantummechanica, de stelling van Bell en de verstrengeling van elementaire deeltjes.
Kaarten 7,50 euro via https://bit.ly/2CQuq3J

Wees erbij Café met Inez en Jos van Oord
[20:00 Robert Kochstraat 4
Inez van Oord, oprichter van Happinez en Jos van Oord, theoloog , zus en broer, vertellen over Rebible. Ouder geworden realiseert Inez zich dat Bijbelverhalen onderdeel zijn van haar roots. ,,Ik woon als het ware op christelijke grond. In de muziek, de beeldende kunst en de literatuur kom je voortdurend verwijzingen naar Bijbelverhalen tegen. Waarom lees ik wel over Boeddha of interviews met wijze goeroes en weet ik weinig van de Bijbel?', vroeg ze zich af.

26 januari 2019

Amersfoort

Repair Café Nieuwland
[10:00 Zeldertsedreef 2
In De Boerderij draait het allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

De kleine sneeuwpop
[14:30 Heiligenbergerweg 115-119
In het Koetshuis midden in Park Randenbroek spelen zich bijzondere verhalen af met zelfgemaakte poppen en diertjes. Deze keer ''De Kleine Sneeuwpop'' gespeeld door Camilla. Geschikt voor kinderen tussen 3,5 en 6 jaar oud. Entrée: 7,50 euro (inclusief consumptie)
www.theatertoermalijn.nl

BB's jazztrio in Muziekcafé Zielhorst
[16:00 Spinetpad 2
Betekenisvolle teksten, loepzuivere zang, spannende improvisaties en een aanstekelijke swing komen bijeen in BB's Jazztrio. Dit combo rond zangeres Beer Baart legt zich toe op veelal minder bekend werk uit de gouden tijden van The Great American Songbook. Ze weet zich begeleid door Hans Knapp (gitaar) en Jeroen de Valk (bas). Beiden hebben een solide cv opgebouwd, met buitenlandse tournees en concerten tot aan het North Sea Jazz Festival. Muziekcafé Zielhorst, wijkcentrum 't Middelpunt. Toegang Gratis.

27 januari 2019

Amersfoort

Expositie De Muren Spreken
[Kleine Haag 2
De laatste dag van de expositie "I Muri Parlano". Van 29 oktober 2018 t/m 27 januari 2019 hangen in de kloostergang van de Mariënhof 55 foto-kalligraffiti kunstwerken.

Feestochtend met Leo Timmers
[10:30 Leusderweg 186
In het kader van de Nationale Voorleesdagen brengt de Vlaamse kinderboekenschrijver- en illustrator Leo Timmers een bezoek aan De Algemene Boekhandel. Timmers is de schrijver en illustrator van het Prentenboek van het Jaar 'Een huis voor Harry', een leuk, grappig verhaal over een huiskat die op avontuur gaat. Timmers zal voorlezen uit zijn boek, vertellen over zijn werk en laten zien hoe hij tekeningen maakt. Kinderen krijgen de gelegenheid om vragen te stellen en kunnen hun boek laten signeren Na afloop geeft Timmers een tekenworkshop. Leeftijdsindicatie: vanaf 3 jaar. Entree: 5,00 euro per kind, begeleiding gratis. Kinderen moeten gedurende de hele activiteit onder begeleiding van een volwassene zijn. Reserveren noodzakelijk: publiciteit@algemeneboekhandel.nl. Graag duidelijk voor- en achternaam en de leeftijd van het opgegeven kind vermelden.

Albumrelease Cortez in Fluor
[14:00 Oliemolenhof 22
De Amersfoortse band Cortez presenteert in FLUOR zijn nieuwe cd. De plaat, getiteld All This Restless Yearning, verschijnt in eigen beheer en bevat twaalf eigen nummers met folk- en americana-invloeden.

Kunstenaarsgeprek
[15:00 Coninckstraat 58
Gespreksleider Frits Nolte, zelf beeldend kunstenaar en exposant GM'19 van De Ploegh, interviewt Davitha van de Kuilen, Louise de Vries Lentsch en Heleen van Nieuwland. Centraal staat de vraag: hoe vertalen zij hun ideeën in kunst? Aan de bezoekers wordt de vraag gesteld: wat raakt u in het werk?

28 januari 2019

Amersfoort

Leesclub Moderne Literatuur
[19:30 Eemplein 71
De leden van de leeskring moderne literatuur lezen literatuur en komen op een avond bij elkaar om de gelezen boeken te bespreken. Kom vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst van Senia leeslcubs. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld: liesbeth.ram@senia.nl.

De talen van Anatolië en de taal van Troje
[20:00 Doctor Abraham Kuyperlaan 2,
In deze lezing gaat Dr. A. Kloekhorst. docent Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden, op zoek naar een antwoord op de vraag 'welke taal werd er in Troje gesproken?'

Meespeelavonden Zeep
[20:00 De Stuw 3
Zin in een bruisend avondje theatersport zonder verplichtingen? Kom dan naar Zeepsop. Kosten zijn 10,00 euro. Aanmeldingen: zeepimpro@gmail.com

29 januari 2019

Amersfoort

Leesclub Engelse Literatuur
[11:00 Eemplein 71
Deze leesclub is voor belangstellenden in een leesgroep waarin Engelstalige literatuur besproken wordt, en waarin Engels gesproken wordt. Aanmelden wordt op prijs gesteld: liesbeth.ram@senia.nl.