• De laatste editie van 033 Skate, met z'n allen in het wit gekleed.

    033SKATE

Dit is er de komende week te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

11 juli 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein in Hoogland
[10:00-12:00 Engweg 7
De vrijwilligers van Bibliotheek Hoogland staan klaar voor gratis hulp en advies te geven op digitaal gebied. De eigen tablet, telefoon of laptop meenemen is nodig; in sommige gevallen zijn ook inlognaam en wachtwoord nodig.

12 juli 2019

Amersfoort

[Vondelfestival
[14:15 Huijgenslaan 41
Het jaarlijkse Vondelfestival op OBS Joost van den Vondel, met de Vondel's Got Talent show, springkussens, hapjes, drankjes en veel meer leuke activiteiten is dit voor de leerlingen, team en ouders hèt evenement van het jaar.

[033 Skate, editie 7
[20:00 Hof 25
De laatste editie van 2019 van 033 Skate, vanaf de Hof met step, skates of longboard een mooie tocht van 20 kilometer. Deze laatste route maakt een lus rondom Vathorst en Hooglanderveen. Deze avond is extra speciaal, want het is de white edition. Deelname aan 033 Skate is gratis. Deelnemers zorgen zelf voor skates, steps of longboards. De routes en meer informatie op www.033ksate.nl.

[Album release Shoot The Messiah
[20:00 Bavoortseweg 25
Na een periode van veel optreden en schrijven is de tijd daar: het eerste echte album van Shoot The Messiah is in zicht. Op 12 juli zal het album 'Kill All Gods' aan de wereld getoond worden. Om 20:00 deuren open, 20:30 Kid Harlequin, 21:45 Hordearii, 23:00 Shoot The Messiah. In 2015 is Shoot The Messiah opgericht met het idee om brute muziek te maken. Ze hebben al met verschillende grote namen zoals Bleeding Gods, Bodyfarm en Rotten Sound het podium mogen delen.

13 juli 2019

Hoogland

[Repair Café
[10:00 Engweg 7
Een aantal vrijwilligers gaat aan de slag om huishoudelijke apparaten te repareren in het Repair Café. De bijeenkomsten van het Repair Café zijn gratis toegankelijk, en deskundige reparateurs zijn aanwezig. Van de bezoekers wordt op vrijwillige basis een kleine bijdrage gevraagd. Repair Café Hoogland heeft zich aangesloten bij de landelijke stichting Repair Café.

[Amersfoortse hockeyclubs bundelen krachten
[10:00 Barchman Wuytierslaan 234
Hockeyclubs AMHC en HC Eemvallei organiseren voor het eerst in de geschiedenis een gezamenlijk event voor alle C-jeugd uit Amersfoort en omgeving onder de noemer Rock Valley C vriendentoernooi 2019. Het toernooi, waar twintig vriendenteams van diverse hockeyclubs in en rond Amersfoort aan mee doen, vindt plaats op zaterdag 13 juli op de velden van AMHC.

[Inloopconcert St.-Joriskerk
[15:00 Hof 1
Sander Booij en Pim Schipper geven een concert op de drie orgels van de Sint-Joriskerk. Ze spelen muziek van Buxtehude, Bach, Böhm Handel en Andriessen. Ook gaan ze tegelijkertijd op twee orgels improviseren. Toegang vrij met collecte.

[Zwoele Zomeravond Beklimmingen
[19:30 Krankeledenstraat 30
De gids neemt mensen mee naar de top van de toren, waar men een prachtig uitzicht heeft over de binnenstad. Rondleidingen beginnen om 19.30 uur en 20.00 uur. Reserveren noodzakelijk. www.vvvamersfoort.nl of info@vvvamersfoort.nl

14 juli 2019

Amersfoort

[Meditatie in beweging
[10:30 Barchman Wuytierslaan 51
Op de tweede zondag van de maand begeleidt Adriaan van Ek van Ayoga een meditatieve vorm van yoga gebaseerd op de klassieke raja yoga. Kosten: 5 euro, na afloop is er koffie of thee. Bij mooi weer wordt dit uur buiten gehouden in de groene omgeving van het VlinderHuys.

[Orde en Chaos, Johan van Oldenbarnevelt
[16:00 Hof 1
Expositie: Na vierhonderd jaar weet Johan van Oldenbarnevelt ook hedendaagse kunstenaars te inspireren. Dat is de boodschap van Orde en Chaos, de dubbel-expositie van LKG de Ploegh in Amersfoort. 26 kunstenaars – waaronder tien gastkunstenaars – laten een actuele visie zien op het leven en de betekenis van Johan van Oldenbarnevelt.

[Misa Criolla
[16:00 Vogelplein 1
In De Bron in Liendert vindt het lustrumconcert plaats van Toonkunst Dameskoor EigenWijs dat dit jaar 115 jaar bestaat. Een feestelijk en zomers programma met de Misa Criolla in de hoofdrol. Het bijzondere aan de uitvoering van Toonkunst Dameskoor EigenWijs is dat het hier gaat om een arrangement voor vrouwenkoor (geschreven door de Argentijnse Misa-specialist Daniel Morcos). De solopartij, die meestal door een tenor wordt gezongen, zal in deze uitvoering worden gezongen door de sopraan Silvia Brizuela Meza. Meer op www.vrouwenkoortdkeigenwijs.nl.

16 juli 2019

Amersfoort

[Bahá'í Lezing
[14:00-16:30 Leusderweg 65
Lezing van Bert Kersten over de baha'í-visie op de mens in deze digitale, technologische en snel veranderende wereld in Atelier-Zuid aan de Leusderweg 65. Toegang is gratis, er wordt een bijdrage voor koffie/thee gevraagd. Informatie en aanmelden: via amersfoort.bahai.nl of amersfoor@bahai.nl.

[Orgelconcert Hayo Boerema
[20:00 Hof 1
Hayo Boerema (Laurenskerk, Rotterdam) geeft een concert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Meer op www.orgelconcertenjoriskerk.nl.

Hoogland

[Healing Circle
[20:00 Het Fortuyn 55
Bijeenkomst voor bewuste vrouwen die op zoek zijn naar verbinding en, om wat voor reden dan ook, een warme bedding en heling. Meer info op www.kloppendhart.nl, aanmelden via mirjam@kloppendhart.nl. De kosten zijn 12,50 euro.

17 juli 2019

Amersfoort

[Concertorkest Juliana, buurtconcert
[20:00 Grote Koppel 65
Concertorkest Juliana speelt muziek uit de Top-2000 en hits van Hollandse bodem. Juliana wil graag een koppeling maken met de Koppel buurt en nodigt met name buurtbewoners uit om te komen luisteren en genieten van onze muziek. Bij mooi weer is het concert buiten voor het clubgebouw en bij minder weer is iedereen welkom bij hen binnen. De toegang is gratis en de koffie of thee staat klaar. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het buurtbudget Kruiskamp/Koppel.

19 juli 2019

Amersfoort

[Van ridderhofstad tot modern landgoed
[14:00 Stationsplein 41
Ooit zag je ze nog gaan: de ridders te paard zwervend over de eindeloze Utrechtse heidevelden. Onderweg naar hun kasteel met machtige torens en een brede slotgracht. Het waren mannen van adel met veel macht. Ze hadden vaak een uitgestrekt landgoed tot hun bezit. Maar hoewel alles nu anders is, bestaan er nog steeds landgoederen. Tijdens deze wandeling van 14 kilometer komen deelnemers over verschillende oude en jongere landgoederen, horen ze het verhaal van de bijzondere veranderingen. De tocht wordt afgesloten met een vegetarisch driegangen diner. Opgeven voor 19 juli 9.00 uur via ahontspannu@gmail.com. Kosten zijn 23,50 euro. Meer informatie: www.ahontspan.nu.

20 juli 2019

Amersfoort

[Tap takeover Brewdog bij De Dikke Koning
[14:00 Appelmarkt 18
Brewdog neemt de Appelmarkt over; de Schotse oprichters van BrewDog, een Schotse Craft Beer-brouwerij, Martin Dickie en James Watt, raken op een gegeven moment verveeld van de industrieel gebrouwen bieren, zoals de lagers en de ales, die de markt domineren. De twee nemen het heft in eigen hand en besluiten hun eigen bieren te gaan brouwen. Zo wordt BrewDog in april 2007 geboren. Vergezeld door de zon, live muziek en lekker eten moet dit een uitstekende zaterdagbesteding worden.

22 juli 2019

Amersfoort

[Voor het eerst in Flint: de Musical4Daagse
[ Coninckstraat 60
De wandel- en zwem 4-daagse kent iedereen, maar wat zou er gebeuren als zang, dans en spel in een vierdaagse samenkomen? De Musical4daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 juli in Flint, de eerste week van de zomervakantie. Het concept geeft kinderen (6 tot 12 jaar) vanaf zes jaar de kans om in de vakantie een intensieve musicaltraining te volgen. Met iedere groep zetten de docenten binnen vier dagen een echte musical neer. Iedereen met een passie voor zingen, dansen en acteren mag meedoen.

23 juli 2019

Amersfoort

[Kinderstadswandeling
[11:00 Krankeledenstraat 30
Abe de Verteller nodigt alle kinderen uit Amersfoort en omstreken uit om met hem de binnenstad te komen ontdekken met een speciale kinderstadswandeling. Abe voert hen mee langs de Koppelpoort en vertelt van de spannende belegering van Amersfoort in 1427. Ook vertelt hij het verhaal van de excentrieke jonker Everhard Meyster en de afkomst van de naam Keientrekkers voor de Amersfoorters. Deze en nog vele andere sagen, legenden en historiën zullen in geuren en kleuren worden verteld. De tocht (vanaf 7 jaar) is mogelijk op 23 juli en op 29 augustus. Kaartjes kosten 5 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk: www.vvvamersfoort.nl.

25 juli 2019

Amersfoort

[17de editie Gaypride Amersfoort
[ Hof 25
De zeventiende editie van de Gaypride Amersfoort met naast het spetterende feest op de Hof met dj's, Drag Queens en live acts, ook diverse andere onderdelen. Iedereen is welkom op het feestje.