• Gemeente Amersfoort

Dit is er komende week te doen in Amersfoort

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 juli 2018

[Expositie Margriet Pronk: To gaze upon
[Stadhuisplein 7
Schilderijen van Margriet Pronk zijn tot 1 oktober te zien in Stadscafe De Observant.

[Kinderkoffie: voorlees- en knutselochtend
[10:00 Heiligenbergerweg 144
De laatste kinderkoffie waar kinderen kunnen lezen en knutselen. Koffie en limonade staat klaar vanaf 10.00 uur, vrije entree.

[Volleybalinstuif AVV Keistad
[16:30 De Velduil 2
Tijdens de instuif kunnen kinderen kennismaken met de verschillende onderdelen van het volleybal zoals smashen, duiken, serveren. Deelname is gratis.

[Eerste Summerrun hardlopen
[19:30 Ringweg Randenbroek 119
Een afsluitende loop van Hardlopen Amersfoort voor alle hardlopers van Amersfoort.

5 juli 2018

[Potje Jam Jazz met Hop en van den Boomen
[20:00 Heiligenbergerweg 144
De laatste van dit seizoen.

[Mooie Blom: kunstveiling bij Nul33
[20:30 Langestraat 76
Een openbare veiling van Mooie Blom.

6 juli 2018

[SwitchBeach 2018
[Disselplein 6
Het grootste beachvolleybalevenement van Amersfoort. Meer info: www.switchbeach.nl

[Rondwandeling Nieuwland
[14:00 Stationsplein 41
Rondwandeling van 7 kilometer door Nieuwland. De wandeling wordt afgesloten met een vegetarisch driegangen diner.

[Cassiopeia sluit seizoen af
[15:00 Wageningseberg 43
Een nieuwe vriend voor Wobbe is laatste voorstelling van het seizoen van Poppentheater Cassiopeia. Over kabouter Wobbe die liever niet heeft dat er een andere kabouter in zijn bos komt wonen. Leeftijd 3+ Toegang 5,00 euro. Reserveren poppentheatercassiopeia.nl/reserveren

[Lezing: Hond en Kat samen
[19:00 Zeldertsedreef 2
Lezing in het WIJ-Atelier door kattengedragsdeskundige Claudia van der Linden van Analyze Cat en hondengedragsdeskundige Renée Noor van Spin en Kwispel

[033 Skate: laatste editie van dit seizoen
[20:00 Engweg 7
De laatste editie 033 SKATE: White edition, alle skaters, steppers en longboarders komen in het wit. Na afloop een afsluiting bij Café De Blauwe Engel. Start om 20 uur op de Hof.

7 juli 2018

[Het Grootste Kinderfeestje
[9:00 Barchman Wuytierslaan 224
Deze zomer is het dierenpark vol met… Feestvarkens!

[Tekenworkshop-dag
[10:00 Daam Fockemalaan 22
Men leert vanuit losse oefeningen en korte opdrachten te tekenen van wat men ziet.

[Repaircafé Vathorst
[10:30 Wervershoofstraat 37
Tussen 10.30 en 13.00 uur helpen vrijwilligers om spullen nieuw leven in te blazen.

[Willems Wondere Weiland 2018
[14:00 Palestinaweg Oost
Een breed en divers programma aan bands, dj's, singer-songwriters en andere muzikanten, verspreid over maar liefst drie verschillende podia.

[Willem Dieleman bakt pannenkoeken bij boek
[14:00 Langestraat 33
Willem Dieleman komt bij boekhandel Veenendaal pannenkoeken bakken en vertellen over zijn boek Pancake Adventures. Van 14.00 tot 15.30 staat hij met zijn gasstel en koekenpan voor de winkel. Ook zal hij zijn boek signeren. Pannenkoek en toegang zijn gratis.

[Tentcampagne 'Blij met de Bijbel!'
[20:00 Hamseweg
Een week lang in de middag en avond optredens en activiteiten met als doel uitleg te geven over de Bijbel. Speciaal voor kinderen is er op woensdag een kindermiddag met kinderkoor Gospelkidz.

8 juli 2018

[Maak kennis met tennis bij LTV Randenbroek
[10:00 Hoolesteeg 4
open dag, start om 10:00 uur met het ORKT (Open Randenbroek Kids Toernooi).

[Swing Close struint door de Tuyn
[12:00 Barchman Wuytierslaan 51
Ook door Swing Close zal in de grote tuin van het VlinderHuys, samen met het Ministerie van Mooie Liedjes, muzikaal door de tuin gestruind worden. Kijk op www.struinenindetuinen.nl/amersfoort voor de tijden van de optredens.

[Struinen in de Tuinhanden bij VINT
[12:00 Nijverheidsweg-Noord 74
Tuinadvies door De Tuinhanden vergezeld door Struinen in de Tuinen bij VINT! Met kleine aanpassingen grote veranderingen: Sanne en Barbera vertellen er graag over.

[Arie Kok, auteur van Zoete Zee in gesprek
[13:30 Langestraat 33
Arie Kok wordt geïnterviewd door Roelof Meijer in boekhandel Veenendaal. Zoete zee vertelt het verhaal van een binnenzee, de ontwikkeling, de gevaren, de afsluiting en inpoldering en de gevolgen daarvan voor de mens. Het tweegesprek start om 13.30 uur, en zal rond 14.00 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis.

[Nijntje gaat fietsen
[15:30 barchman Wuytierslaan 232
De Amersfoortse actrice en zangeres Marianne van Houten komt naar het Openluchttheater033. Zij neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Voor de voorstelling van 15:30 uur zijn nog kaartjes te koop.

Kaarten zijn in de voorverkoop uitsluitend online verkrijgbaar via www.openluchttheateramersfoort.nl en daarnaast op de dag zelf bij het theater (indien nog beschikbaar). De voorstelling duurt 35 minuten. De toegang voor kinderen van 0 en 1 jaar is gratis. De voorstellingen gaan altijd door, ook als het weer wat minder is.

[The Last Swing met Torello's Jive Bugs
[16:00 Eemlaan 100
Feestelijke, honingzoete vocalen, ondersteund door wreed scheurende saxen en een ritmesectie die aanzet tot wilde acties met het lichaam. The Kings of Swing – Torello's Jive Bugs spelen als afsluiter van het dansseizoen van de Good Old Swing.

10 juli 2018

[Rien Donkersloot opent Zomerserie
[20:00 Hof 1
Rien Donkersloot verzorgt het openingsconcert van de zomerserie in de St.-Joriskerk. Het programma heeft als thema: Bach en B.A.C.H. ; het bevat werken van Johann Sebastian Bach en werken Robert Schumann en Sigfrid Karg-Elert die zich lieten inspireren door het thema "B.A.C.H."
De toegangsprijs is 8,00 euro. Tot 21 jaar gratis.

11 juli 2018

[Fietstocht Spakenburg
[13:00 Stationsplein 41
Spakenburg is een voormalige vissersdorp waar de geschiedenis nog zichtbaar is bijvoorbeeld de historische haven. Kosten 10,00 euro inclusief kop koffie/thee en zoete lekkernij. Opgeven voor woensdag 11 juli 9.00 uur via ahontspannu@gmail.com. Meer info zie www.ahontspan.nu

15 juli 2018

[Nietzsche en De Ploegh: interactief kijken
[14:00 Coninckstraat 58
Wat heeft de Duitse filosoof Nietzsche nu met De Ploegh te maken? Nietschze heeft termen van de Griekse filosoof Plato, die alles met kunst te maken hebben, nieuw leven ingeblazen. Met die termen krijgt men handvatten aangereikt om beter naar kunst te kijken en eigen conclusies te trekken. Van14.00 tot 15.00 uur zal de samensteller van de huidige Ploegh-expo een kleine inleiding geven over de 'handvatten' die Nietzsche heeft bedoeld. Daarna gaat men zelf groepsgewijs aan de slag om eigenschappen te herkennen in het werk van de deelnemende kunstenaars. Aanmelden kan via: info@deploegh.nl.