Doekle Terpstra te gast op afsluitend symposium Week van Zorg en Welzijn

AMERSFOORT Doekle Terpstra, aanjager van Zorgpact, was vrijdag 18 maart te gast bij het symposium 'Samen anders leren zorgen' in de Koperhorst in Amersfoort. De middag stond in het teken van kortdurend verblijf in de zorg, het belang hiervan en de (komende) wijzigingen in wet- en regelgeving. Bij het symposium waren zorgprofessionals en studenten uit regio Amersfoort aanwezig.

Onder leiding van Annette de Groot van Utrechtzorg gingen Doekle Terpstra, Marian Hoogebeen, directeur School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort en Irene Vriens, bestuurder van de Koperhorst met elkaar in gesprek over de verschillende thema's.

Het symposium werd georganiseerd ter afsluiting van de Week van Zorg en Welzijn. De deelnemers waren te gast bij Leerbedrijf Logement 't Heerepoortje, een samenwerking tussen Verzorgingshuis de Koperhorst en de School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort. Het leerbedrijf is sinds december 2015 lid van de Kopgroep Zorgpact. Zorgpact brengt onderwijs en zorg bij elkaar, en steunt initiatieven zoals dit Leerbedrijf.

MBO Amersfoort is een regionaal opleidingen centrum (roc) met vestigingen in Amersfoort en Utrecht. Studenten krijgen onderwijs van docenten en vakmensen in een situatie die zo dicht mogelijk bij de beroepspraktijk ligt. Hierin staan toegankelijkheid, ondernemerschap en vakkundigheid centraal. Binnen het concept 'Onderwijs in bedrijf' heeft MBO Amersfoort eigen onderwijsbedrijven: Leerhotel Het Klooster, Fit Academie Bokkeduinen, AdminCompany, First Class en Salon de Nieuwe Stad. Daarnaast werkt het nauw samen met bedrijven en instanties uit de regio om het beroepsonderwijs vorm te geven.

Woonzorgcentrum de Koperhorst is een zelfstandige organisatie die verschillende soorten wonen en zorg aanbiedt aan ouderen. Tevens willen wij een functie in de wijk zijn waar ontmoeting en dagbesteding mogelijk is.

Voor meer informatie: www.schoolvoorgezondheidszorg.nl of www.koperhorst.nl.