• Martijn Beekman

Dorpsbelang wil renovatie van zwembad Hoogland

AMERSFOORT Als het Dorpsbelang Hoogland ligt, wordt zwembad Hoogland gerenoveerd. Het bad heeft volgens hen een regiofunctie en moet de druk bij de Amerena verminderen. ,,Als kinderen hier schoolzwemmen, heb je meer ruimte in de Amerena vrij."


Jeroen van der Veer


Voor de verkiezingen was de politiek er unaniem over eens dat het bad gerenoveerd moest worden en Dorpsbelang Hoogland bestuurslid Jan Blijvank heeft de partijen daaraan herinnert. ,,De begroting voor de komende jaren gaat gemaakt worden en daarom duik ik er nu op. Het is nu de tijd om aan de bel te trekken, want het zwembad moet behouden blijven."

Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, dan moet de portemonnee getrokken worden. ,,Het bad is toe aan renovatie. Daarna kan het nog makkelijk jaren mee. Het is nu de vraag of de gemeente dit wil en doet. Amerena heeft een exploitatietekort en dat kan je oplossen door zwembaden te sluiten. Daar willen wij in Hoogland een stokje voor steken."

Momenteel is de Amerena een groot gespreksonderwerp in de Amersfoortse politiek. Er wordt gestruikeld over het feit dat er te weinig ruimte en tijd is voor vrijzwemmen. Dat kan volgens Blijvank opgelost worden. ,,Enkele zwemlessen van de Amerena kunnen ook in Hoogland gegeven worden. Zoals al jaren het geval is. Hierdoor komt daar badwater vrij en dat kan benut worden met vrijzwemmen."

Bij het zwembad aan de Sportlaan is nog ruimte om kinderen te ontvangen, ondanks dat er jaarlijks ruim 100.000 liefhebbers zwembad Hoogland bezoeken. ,,Veel mensen hebben hier hun zwemdiploma gehaald. Niet alleen Hooglanders, maar ook Amersfoorters en burgers daarbuiten. Het bad heeft een regiofunctie en die moet het behouden. Daar gaan wij ons hard voor maken."