• Politie

Drie aanhoudingen na grootschalig politie-onderzoek

AMERSFOORT Een uitgebreid onderzoek van de recherche heeft ervoor gezorgd dat er maandag 10 december drie aanhoudingen konden worden verricht op verdenking van witwassen van criminele gelden die  vermoedelijk verkregen zijn vanuit handel in verdovende middelen. Bij de hoofdverdachte, een 41-jarige Amersfoorter, zijn vijf auto's, waaronder drie exclusieve, in beslag genomen.

Jeroen van der Veer

Aanleiding voor het grootschalige onderzoek was informatie dat de man onverklaarbaar vermogen uitgaf en de gelden vermoedelijk afkomstig zijn vanuit handel in verdovende middelen. Bij zoeking in de woning van de Amersfoorter werden een groot geldbedrag, diverse waardevolle goederen zoals exclusieve sieraden en vijf auto's in beslag genomen. Het doel hiervan is het afpakken van crimineel vermogen. Ook werden er in het huis verdovende middelen aangetroffen.

Bij de tweede Amerfoortse verdachte, een 32-jarige man, werden onder meer een vuurwapen, verdovende middelen en illegale groeihormonen aangetroffen. Bij een 29-jarige vrouw uit Hoevelaken werden een geldbedrag en een nieuwe elektrische fiets in beslag genomen.Bij deze doorzoekingen kreeg de politie hulp van specialisten van Defensie. 

Alle verdachten zitten vast voor verhoor en nader onderzoek naar hun ondermijnende activiteiten. Het onderzoek wordt voorgezet.