Drijvende ijsbaan bij Emiclaer

KATTENBROEK Wie nu naar de Emiclaerse vijver kijkt kan het nog moeilijk voorstellen, maar het is van 22 december tot 28 januari echt mogelijk om er te schaatsen. De winkeliersvereniging van winkelcentrum Emiclaer heeft ervoor gezorgd dat er in die periode een drijvende schaatsbaan komt. ,,De ijsbaan draagt bij aan het in ere houden van een oeroude Hollandse traditie."

Jeroen van der Veer

 

De plek van de baan is uniek. Zo is deze niet gevestigd in het winkelcentrum zelf, maar drijft op het grote naastgelegen water. ,,Dit maakt deze ijsbaan extra speciaal en helemaal om op te schaatsen. Bijna zes weken lang in winterse sferen, klinkt dat niet als winters genieten?" vraagt de organisatie zich hardop af.

FEESTAVONDEN Sommigen maken voor het eerst kennis met de schaatssport, anderen trekken hun baantjes om de schaatskunst niet te verleren. Voor jong en oud is de baan toegankelijk en tijdens het sporten merkt men niet dat het een drijvende baan is. Zo drijft deze op sponzen en is hij 450 vierkante meter groot. 

Bezoekers kunnen gedurende een periode van bijna 6 weken genieten van vele bijzondere dag- en avondactiviteiten en evenementen zoals schoolschaatsen, discoschaatsen, schaatslessen, een kerstmarkt, feestavonden, familie- en bedrijfsontvangsten. ,,'Emiclaer on Ice' -zoals het evenement wordt genoemd- zal rond de kerstperiode de gezelligste plek zijn in Amersfoort."

 

OPENINGSTIJDEN De baan is in de winterperiode elke dag geopend. Van maandag tot vrijdag van 12.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 18.00 uur. De kosten zijn zes euro voor twee uur plezier. De schaatsen zijn gratis te huren. 

De winkeliersvereniging is nog hard op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden als vrijwilliger kan via de website www.emiclaer-on-ice.nl.