• Jeroen van der Veer

Drugsrijder driemaal gepakt op pakjesavond

AMERSFOORT Een hardleerse automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag drie keer gepakt voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. ,,Helaas is dit tegenwoordig niet heel speciaal", zegt de politie uit Amersfoort, maar deze bestuurder maakte het wel heel bont. De verdachte werd binnen 12 uur drie keer betrapt. 

Jeroen van der Veer

Na tot twee keer toe een rijverbod te hebben gehad in zijn woonplaats Zutphen, heeft de politie de 27-jarige man in Amersfoort voor de derde keer aangehouden. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Op social-media roept het incident veel vragen op en mensen vinden het opmerkelijk dat er niet harder werd opgetreden. ,,Wij kunnen iemand niet zomaar vasthouden als daar geen noodzaak meer toe is, bijvoorbeeld als we klaar zijn met het onderzoek. Dan is een verdachte vrij om te gaan."

,,Het rijden onder invloed is al een misdrijf op zich", vervolgt de politie zijn uitleg. ,,De herhaling maakt het geen misdrijf, maar het overtreden van het rijverbod is een extra feit dat ten last zal worden gelegd. Op basis van recidive (herhaling) kunnen we op een gegeven moment wel een rijbewijs invorderen, wat we dan ook gedaan hebben."

De man zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechtbank en bij het CBR.