• Google Maps

Druk verkeerspunt in Kattenbroek op de schop

AMERSFOORT De werkzaamheden rondom de Amersfoortse wijk Kattenbroek zijn begonnen. De fietsoversteek tussen Het Broek en Het Masker is al jarenlang een druk punt en de gemeente vindt verbetering van de wegen noodzakelijk. Vandaar dat er tussen maandag 13 en vrijdag 24 augustus werkzaamheden zijn, die voor veel overlast zorgen. 

Jeroen van der Veer

De middenberm wordt verbreed en hierdoor krijgen fietsers in de toekomst meer ruimte om over te steken. Daarnaast kunnen de tweewielers straks niet meer rechtdoor oversteken. De gerenoveerde weg moet er voor zorgen dat fietsers gedwongen zijn om de rem in te drukken, doordat de oversteek schuin komt te liggen.

Ook automobilisten moeten hun snelheid minderen als ze straks op dit punt komen. Buurbewoners klaagden al langer bij de gemeente over de 'racebaan' voor hun deur en daar moeten verhoogde drempels straks een einde aan maken. 

Door de verbouwingen is de fietsoversteek en Het Masker in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt door middel van verkeersborden omgeleid.