Echtpaar Chirer-Emöd zestig jaar getrouwd

AMERSFOORT Het echtpaar Chirer-Emöd was zaterdag 10 december precies zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bolsius bracht het bruidspaar daarom op vrijdag 9 december een felicitatiebezoek.

De heer en mevrouw Chirer-Emöd hebben elkaar ontmoet op de TH Boedapest in het studiejaar 1954/1955. In oktober 1956 brak de Hongaarse revolutie uit en ze besloten het land samen te ontvluchten. Via Wenen, waar ze op 10 december trouwden, kwamen ze op 14 december 1956 als echtpaar in Nederland aan.

Een groot deel van hun leven hebben zij in Apeldoorn gewoond. Sinds een jaar wonen ze met veel plezier in Amersfoort, dicht bij hun zoon en zijn gezin. Ook heeft het echtpaar nog een dochter en 5 kleinkinderen.

De heer Chirer heeft tot zijn pensioen bij TNO gewerkt. Mevrouw Chirer-Emöd heeft, naast de zorg voor het gezin, gestudeerd aan de universiteit en les gegeven aan volwassenen.

Hobby's van het echtpaar zijn luisteren naar klassieke muziek, het bezoeken van operavoorstellingen en musea en genieten van hun glasverzameling.

Het bruidspaar viert het diamanten jubileum in kleine kring met naaste familie en vrienden.