Echtpaar Eysbroek-Bish 65 jaar getrouwd

AMERSFOORT De heer en mevrouw Eysbroek-Bish waren woensdag 19 oktober precies 65 jaar getrouwd. Burgemeester Bolsius bracht het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek.

De heer en mevrouw Eysbroek-Bish hebben elkaar in 1949 voor het eerst ontmoet in Bogor (het voormalig Nederlands-Oost-Indië). Mevrouw Eysbroek-Bish was destijds voor haar studie intern bij de nonnen in Klein Klooster in Jakarta. Ze hebben contact met elkaar gehouden en zijn in 1951 getrouwd in Bogor. Hier zijn drie van de vier kinderen geboren.

In januari 1957 is het gezin naar Nederland gerepatrieerd. Na een overtocht van circa vier weken kwam het gezin terecht in een kazerne in Budel. Van daaruit zijn ze naar een contract pension gegaan waar ze enkele maanden verbleven voordat ze uiteindelijk een woning aangeboden kregen in Amersfoort.

Mevrouw Eysbroek-Bish heeft enige tijd bij Erdal gewerkt. De heer Eysbroek heeft diverse werkgevers gehad. Zijn laatste werkgever was Mercedes-Benz in Utrecht.

Het echtpaar houdt van reizen. Mevrouw Eysbroek-Bish kookt graag Indisch eten bakt graag koeken. De heer Eysbroek houdt van muziek, lezen en uit eten gaan.

Het bruidspaar viert het jubileum met hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen, wederzijdse familie en vrienden.