• Eemplein Amersfoort

Eemplein Amersfoort wordt Pietenplein

AMERSFOORT Eemplein Amersfoort wordt zondag 27 november omgetoverd tot een Pietenplein, want dan komt Sinterklaas met zijn Pieten naar het winkelcentrum. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er allerlei gratis activiteiten.

Er komen uiteraard Pieten met Sinterklaas mee, waaronder DJ Piet, de Postpieten en de Circuspieten en zij maken tussen 13.00 en 16.00 uur er een gezellig feestje van. Bij Albert Heijn kunnen de kinderen samen met de Knutselpieten hun creatieve kunsten vertonen.

RONDGANG Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen kinderen Sinterklaas de hand schudden op het Eemplein. Hij maakt met zijn hoofdpieten een rondgang langs de winkels en restaurants en kijkt bij de diverse activiteiten. Ook dit jaar zorgt de Pietenband weer voor een vrolijke (muziek)noot.

SPEURTOCHT Haal de deelnameflyer op in één van de winkels en speur alle winkels en restaurants van het Eemplein af op zoek naar een letter. Deze letters vormen samen een bekende zin. Vul het antwoord in op de flyer en Sinterklaas reikt om 15.45 uur een prijs uit aan de drie prijswinnaars.

Pepernoten bakken kan bij restaurant De Beren op het Eemplein. Samen met de Bakpiet kunnen kinderen een workshop pepernoten bakken volgen. Vanaf 13.00 uur vindt ieder half uur een nieuwe workshop plaats. Aanmelden kan in het restaurant op de dag zelf. Per workshop kunnen vijftien kinderen deelnemen.

In de Pietenschool vertellen de Pieten hun geheim en kan iedereen zelf ook oefenen. Het lijkt wel circusartiesten. De Klaasband treedt van 14.00 tot 16.00 uur op bij de schaatsbaan en brengt de leukste en meest swingende Sinterklaasliedjes.

Kinderen kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur onder leiding van kunstdocent Tomas Sabatello Sinterklaastekeningen maken bij het Eemhuis, in het halletje tussen Kade Café en de entree van het Eemhuis. Alle tekeningen worden samen opgehangen en vormen zo eén groot Sinterklaaskunstwerk.