• Dierenpark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort

Een jaar lang olifantenpoep thuisgestuurd dankzij het Dierenpark

AMERSFOORT Een buurman of collega te kakken zetten kan dankzij Dierenpark Amersfoort. Op zijn Facebookpagina kan iedereen een bekende nomineren voor een jaar lang poep op de stoep. DierenPark Amersfoort geeft een jaar lang olifantenpoep weg tijdens Poep en Zoo. ,,Wil jij iemand een poepje laten ruiken?", vraagt projectleider Carlijn Speksnijder. ,,Via onze Facebookpagina kun je iemand nomineren voor een jaar lang olifantendrollen."

,,Elke dag worden er in ons park honderden kilo's gepoept en in de voorjaarsvakantie steken wij onze neus dieper in deze materie", vertelt Carlijn. ,,Poepen is heel natuurlijk en zelfs belangrijk. Wij kunnen aan de drollen van onze dieren zien of zij goed eten, gezond zijn of zelfs een jong verwachten." De persoon die een jaar lang olifantenpoep thuisgestuurd krijgt, mag blij zijn met de grote boodschap: de olifantenkeutels zijn erg goed voor de tuin.

Van 18 februari tot en met 5 maart valt er tijdens Poep en Zoo, het thema in de voorjaarsvakantie, meer te beleven. Zo kunnen bezoekers papier maken van olifantenpoep, raden welke drol van welk dier afkomstig is, schijtfeitjes ontdekken in de toiletpotten, ruiken onder de staart van een zebra, poeppluizen tijdens de poeptour en een 'hoop' meer in DierenPark Amersfoort.