• De Halve van Hoogland heeft samen met sponsor Kok Wooncenter een heel mooi bedrag voor CliniClowns opgehaald.

Een mooi bedrag voor CliniClowns

AMERSFOORT Dat bewegen gezond is voor de deelnemers aan het hardloopevenement Kok Wooncenter Halve van Hoogland geen nieuws. Hier ligt dan ook de relatie met CliniClowns. De Halve van Hoogland ondersteunt de CliniClowns bij hun missie om zieke kinderen zich weer even een beetje gezond te laten voelen.

Zaterdag 1 oktober kon een cheque met het bedrag van 1.653 euro aan clown Waldo van CliniClowns worden overhandigd. Dit bedrag is bijeen gebracht door de deelnemers aan de Halve van Hoogland. Bij de inschrijving voor het evenement konden deze een extra bedrag geven. Kok Wooncenter had bovendien in de winkel bij het afhalen van de startnummers allerlei activiteiten georganiseerd waarvan de opbrengsten ook voor dit goede doel waren. Last but not least heeft Kok Wooncenter voor elke euro die zo werd opgehaald nog eens een halve euro extra bijgelegd.

GLIMLACH Clown Waldo nam de cheque met een glimlach van oor tot oor in ontvangst: ,,Dit bedrag kunnen we mooi gebruik bij de opleiding van nieuwe CliniClowns. Een CliniClown moet niet alleen clownservaring hebben, maar ook goed kunnen omgaan met zieke kinderen in de omgeving van een ziekenhuis. Dat is een vak apart. De kunst is ze af te leiden van het ziek zijn en zich weer even kind te laten voelen. Dat doen we door het kind zonder dat het dit door heeft zelf de grenzen te laten bepalen. Het kind hoeft niets van ons en stuurt zelf het spel dat we met ze spelen."

VERBONDEN Altis-wedstrijdorganisator Kees Boon toonde zich een tevreden man met het bedrag: ,,We hebben de Halve van Hoogland voor drie jaar verbonden aan CliniClowns. Door continuïteit te bieden hopen we dit goede doel een extra steun in de rug te kunnen geven."