• Archieffoto - ZHZActueel.nl

'Een wonder dat er geen gewonden zijn' bij optocht Emiclaer

AMERSFOORT Tijdens de lampionnenoptocht bij winkelcentrum Emiclaer heeft een automobiliste zich zaterdagavond misdragen. Dat zeggen diverse ooggetuigen van het incident. Terwijl de kinderen vrolijk rond de vijver liepen en het gezellig druk was, reed een auto bijna mensen aan. ,,Het is een wonder dat er geen gewonden zijn."

Jeroen van der Veer

Het incident speelde zich af bij de parkeerplaats voor de kerk. Op dat moment stonden daar veel mensen, toen volgens ooggetuigen een donkere auto door de optocht probeerde te rijden. 

,,Mevrouw kwam in de drukte van de optocht terecht", aldus de op dat moment aanwezige mevrouw Den Hartog. ,,De automobiliste stond vervolgens stil met de auto en een man van de organisatie vroeg haar even te wachten. Toen besloot ze toch te gaan rijden en daarbij raakte ze hem zachtjes."

Mede daarom opende de organisator het portier van de zwarte auto, legt Den Hartog uit. ,,Maar toen ging ze er met hoge snelheid vandoor en moest ze ook uitwijken over de stoep, omdat voor haar een andere auto stil stond."

Hierbij moesten personen wegspringen om niet geraakt te worden door de auto. Op social media spreken mensen ook over het incident en daarbij zeggen omstanders al dat ze aangifte gaan doen. Eén van hen heeft ook een kenteken kunnen noteren.