• Bas Czerwinski/ANP

Eerste Amersfoortse hondenspeelplek gaat open

AMERSFOORT Een hondenspeelplek wordt geopend aan de Bieshaarlaan in Hoogland. Dat is de eerste in Amersfoort. Hij wordt vrijdagmiddag geopend door de Hooglandse initiatiefneemster Jos Bröcker en wethouder Kees Kraanen (stedelijk beheer).

Wethouder Kees Kraanen (stedelijk beheer): ,,Steeds meer Amersfoorters delen de openbare ruimte. Ook inwoners met honden, die deze dan aan de lijn moeten houden. Jos Bröcker vroeg aan de gemeente of er een plek kon worden ingericht waar honden los mogen lopen om te ravotten en spelen. Een goed initiatief en daarom hebben we een concept bedacht met een aantal 'speeltoestellen' waarmee zowel hond en baas samen kunnen spelen en trainen."

REGELS Op de speelplek gelden een aantal speciale regels. Deze staan vermeld op een bord, dat bewoonster Jos Bröcker en wethouder Kraanen samen onthullen. Eén van de belangrijkste regels: baasjes moeten zelf de poep van hun hond opruimen in een speciaal daarvoor gemaakte compostbak.

Een soortgelijke hondenspeelplek komt aan de buitenkant van de geluidswal bij de Zevenhuizerpoort in Nieuwland. De speeltoestellen komen hier naar verwachting in het najaar.