Eerste huurder Hart van Vathorst

VATHORST De eerste oudere die een appartement huurt in Hart van Vathorst kreeg maandag de sleutel overhandigd. Eerder deze maand namen cliënten van Accolade en Sprank hun intrek in het splinternieuwe en multifunctionele gebouw in het hart van de Amersfoortse wijk Vathorst. Hart van Vathorst is een samenwerkingsconcept van kerk, wonen, zorg, kinderopvang en aanverwante diensten als kapper, pedicure, verloskundige, tandarts en schoonheidsspecialist.

Waarom verhuist mevrouw Van Benthem-Mulder (90 jaar) naar Vathorst? Ze doet het niet omdat ze, zoals deze week in het nieuws was, één van de ouderen is die móet verhuizen omdat haar huidige woning niet meer geschikt is. Nee, ze kiest er voor om op haar leeftijd nog een keer te verhuizen, vanwege de gezelligheid en de aansluiting met andere mensen in Hart van Vathorst. ,,De nabijheid van de kerk en van medechristenen maken dat ik hierheen verhuis." Ze kan in haar nieuwe appartement zelfstandig wonen, maar heeft de zorg vlakbij. En ze kan ook in het gebouw ondersteuning krijgen voor persoonlijke verzorgen, huishouding en maaltijden.

Accolade verwelkomt haar eerste huurder met een bloemetje. Zorgconsulent Anita Mensink vertelt dat de huurappartementen bestaan uit een woon- en slaapgedeelte met in het woongedeelte onder andere een keukenblok. Verder maken een ruimte entree en toilet/badkamer het tot een comfortabele woning. En niet te vergeten centraal gelegen bij winkels en NS-station.