• Alliantie

Eerste huurders Hogekwartier ontvangen huissleutel

AMERSFOORT In de Amersfoort Vernieuwt-buurt Hogekwartier hebben deze week de eerste huurders van veld 1 de huissleutel van hun nieuwe appartement ontvangen. De heer Admiraal ontving zijn sleutel van Marcel Bijkerk, kwaliteitscontroleur bij de Alliantie.

In veld 1 komen in totaal 28 sociale huur appartementen en 14 sociale huur eengezinswoningen. Met deze nieuwbouw realiseert de Alliantie meer goede en betaalbare woningen in Amersfoort en draagt zij bij aan het verbeteren van de omgeving tussen Liendert en Schuilenburg.

Het bouwblok is in opdracht van de Alliantie ontworpen door architect Jeroen Schipper uit Rotterdam en gebouwd door Slokker uit Huizen. Het bestaat uit zeven woonlagen met per verdieping vier appartementen. Er zijn twee hoofdtypen, een vierkamerappartement met veel lichtinval en een driekamerappartement gelegen aan de binnentuin. Naast de huurappartementen en huur eengezinswoningen, bestaat dit veld uit 48 koopappartementen (allen verkocht), zeven bedrijfsruimten op de begane grond en het Leger des Heils hostel Hirundo.

In samenwerking met de gemeente Amersfoort werkt de Alliantie aan het Hogekwartier. Deze nieuwe buurt verbindt straks de Amersfoortse wijken Liendert en Schuilenburg met elkaar. In totaal komen er circa achthonderd nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. In januari is de bouw gestart van het zwem- en sportcomplex.

Een groep 24 bewoners van de Operaweg, Fideliohof, Florestanhof en Leonorehof (de Hoven), die te maken krijgt met sloop van hun appartement, keert terug naar de nieuwbouw. De sloop voor de Operaweg en Fideliohof 35 tot en met 64 staat nu gepland in het vierde kwartaal van dit jaar. De sloopplanning voor de overige woningen aan de Fideliohof, Florestanhof en de Leonorehof is op dit moment nog niet bekend.