• Dierenpark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort

Eerste jonge prairiehondjes geboren in dierenpark

AMERSFOORT Geboortenieuws vanuit Dierenpark Amersfoort, want de verzorgers hebben op de Prairie in het dierenpark de eerste jonge prairiehonden gespot.

Afgelopen jaar kwamen er tientallen prairiehondjes naar Amersfoort en opende het dierenpark dit nieuwe dierverblijf waar bezoekers midden tussen deze bruine knaagdieren lopen. Nu is de groep uitgebreid met een aantal geboortes. De verzorgers hebben tot nu toe drie prairiehondjes gezien. Hoeveel jongen er nog bij komen, weten de verzorgers niet, omdat de dieren onder de rond worden geboren. ,,Zij beginnen hun neusjes nu steeds vaker boven de grond uit te steken, dus binnenkort kunnen wij het aantal nieuwkomers beter tellen", vertelt dierverzorger Christel Broekman uit.

,,Wat bijzonder is aan de voortplanting van prairiehonden, is dat een vrouwtje maar één dag per jaar vruchtbaar is", licht de dierverzorger toe. ,,Als de dieren geboren worden, zijn zij nog blind en kaal. De jonge dieren die nu nieuwsgierig uit de burchten kruipen, zijn een paar weken oud en lijken al iets meer op de volwassen prairiehonden." 

Bron video: Dierenpark Amersfoort