• Reanimatie Netwerk Amersfoort

Eerste publieke AED overhandigd

AMERSFOORT De eerste publieke AED in Amersfoort is donderdagavond overhandigd, aan de manager van de Onze Lieve Vrouwe toren, Hans van Rossum. Het apparaat is een geschenk van de Rotaryclub Amersfoort Regio. De AED wordt aan of in de nabijheid van de OLV-toren bevestigd.

De AED is voor iedere burgerhulpverlener toegankelijk in het drukke uitgaanscentrum. Dit is de eerste van 150 AED's die de stichting in Amersfoort in de publieke ruimte wil krijgen om zo een hartveilig Amersfoort te realiseren. Het doel van de stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort is het creëren van een veilige omgeving in Amersfoort.

Sinds 29 september, Wereld Hartdag, heeft Amersfoort de burgerhulpverlenersapp HartslagNu en is van 250 naar ruim 1100 burgerhulpverleners gegaan. ,,Een mooie score maar nog niet genoeg. Ook moeten er meer AED's worden aangemeld bij HartslagNu'', zegt Henk Pijper, voorzitter Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort. 

Met de komst van een reanimatienetwerk Amersfoort (Hartslagnu.nl) schakelt de meldkamer burgerhulpverleners in bij een hartstilstand. Mensen die kunnen reanimeren krijgen een oproep om in hun directe omgeving hulp te verlenen en zo de tijd tot de komst van professionele hulpverlening te overbruggen. Hierdoor kan het aantal doden van de 150 jaarlijkse reanimaties in Amersfoort omlaag worden gebracht. Kijk voor meer informatie op www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl.