Eerste veiligheidscheck door studenten

AMERSFOORT Wethouder Tigelaar heeft op 15 oktober om 10.00 uur de eerste Veiligheidscheck binnen de gemeente Amersfoort in winkelcentrum Nieuwe Hof en Kraailandhof afgetrapt. Studenten van het MBO Amersfoort opleiding Handhaving en Toezicht zijn vervolgens langs ruim 25 winkels in Nieuwe Hof en Kraailandhof geweest om de veiligheid te checken.

Winkeliers kunnen zelf veel doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten. Om winkeliers hiervan bewust te maken is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gestart met een campagne 'Hoe veilig is uw zaak? Doe de Veiligheidscheck!'

De studenten hebben met hulp van een Veiligheidscheck app naar twaalf belangrijke aandachtspunten gekeken, waaronder de aanwezigheid van huisregels, goedwerkende camera's, overzichtelijke winkelindeling, het stimuleren van pinnen, een schone entree en het begroeten van klanten.

De studenten deden zo nuttige praktijkervaring op en de ondernemers kregen bruikbare tips. Meer informatie op: www.veiligondernemenbeginthier.nl/veiligheidscheck.