• Keistadnieuws

Eethuis Smulpoort beschoten door dader op rode scooter

AMERSFOORT Eethuis Smulpoort aan De Kamp is beschoten door een dader op een rode scooter, die een vuurwapen op zak had. Daar gaat de politie vanuit op basis van onderzoek. Op donderdag 10 januari werd een gat ontdekt in de gevel van het eethuis. Dat blijkt een kogelgat te zijn.

Die ochtend kreeg de politie de melding dat een getuige mogelijk een kogelgat in een raam van een horecagelegenheid aan de Kamp zag zitten. De politie startte direct met een onderzoek waarbij de Kamp werd afgezet. Ter plekke deden forensische experts onderzoek.

RODE SCOOTER De recherche deed aanvullend onderzoek. Op basis hiervan gaat de politie er vanuit dat de beschieting rond 05.45 uur plaatsvond. De dader is met een rode scooter vanuit de richting van het stadscentrum gekomen en is na het schieten doorgereden in de richting van 'De Stier'.

EERDERE BESCHIETING Een week eerder werd ook al Eetcafé 't Poortje, een stukje verderop, beschoten. Op last van de burgemeester werd dat eetcafé drie maanden gesloten.

GETUIGEN De politie komt nog altijd graag in contact met getuigen die iets verdachts gezien hebben of die meer informatie hebben over de dader. Contact opnemen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.