• Een van de hoogtepunten was de Drijf in bioscoop

    emiclaer

Emiclaer pakt groots uit met slotfeest

KATTENBROEK De vele bijzondere activiteiten die zijn begonnen op 1 juli 2018 bij Emiclaer on the Beach lopen bijna op zijn einde. De facebookpagina van Emiclaer wordt overladen met positieve reacties. Emiclaer on the Beach is ook dit jaar weer een overweldigend succes. Het mooie weer heeft hier zeker aan bijgedragen. Eén van de hoogtepunten was de Drijf in bioscoop. The Beach is er nog tot en met 26 augustus 2018 waarna de feestperiode spetterend wordt afgesloten.

Bianca van der Linden-Snel

,,Er zijn zoveel leuke activiteiten geweest" zo begint René van Melzen, secretaris van winkelcentrum Emiclaer. ,,Er was voor ieder wat wils. De hele gedachte achter Emiclaer on the Beach is om buurtbewoners, bezoekers en de winkeliers met elkaar te verbinden. Daar zijn wij zeker in geslaagd."

,,Kijk bijvoorbeeld naar de buurtbarbecue op zondag 29 juli. Iedereen kon aanschuiven voor een hapje en een drankje met gezellige muziek. Er waren een paar honderd mensen. Jong, oud, buurtbewoner, winkelier, het liep allemaal door elkaar. Het was een verbroederingsmoment, een leuke interactie tussen verschillende mensen. Er was geen aanmelding nodig, de buurtbarbecue was geheel gratis en alleen de drankjes waren voor eigen rekening. Het mooie weer werkte ook mee, het was ons echt gegund. Met een goed gevoel kijk ik terug op de activiteiten en alle blije mensen. De kinderactiviteiten op woensdagmiddag werden ook zeer goed ontvangen. Een waterballonnen gevecht, flessenvoetbal, zandkastelen bouwen, de modderdag. En niet te vergeten de waterpistoolbattle die zelfs live via RTV Utrecht werd uitgezonden. Geweldig om te zien."

BIOSCOOP Nadat de Drijf in Bioscoop vorig jaar helaas niet door kon gaan in verband met het slechte weer was het vrijdag 13 juli dan eindelijk zover. Leonie Scheuter had in 2017 met een voucheractie van de winkeliers een prijs gewonnen en kon deze nu dan eindelijk in ontvangst nemen. Een opblaasbootje met peddels, een zak popcorn en een drankje in een tasje. Dé ingrediënten voor een geweldige filmavond 'Jaws' op het water. ,,Ik was samen met een vriendin, we vonden het zo grappig. In een bootje deze film kijken, het maakte de film nog sprekender. Aan het einde viel er opeens een jongen uit zijn bootje, hilarisch. En zo liepen we gierend van het lachen om half één s 'nachts, met ons gewonnen bootje naar huis. De Beach zelf vond ik ook zo leuk, je krijgt toch het strandgevoel om de hoek."

EINDFEEST ,,Het is nog niet voorbij. Op 25 augustus is er nog een touwtrektoernooi. Teams van buurtbewoners, bezoekers, kunnen zich opgeven via de website. De winkeliers doen zelf ook mee met een aantal teams. Tijdens het slotfeest op zondag 26 augustus is de touwtrekfinale. Het slotfeest wordt geweldig met een lokale DJ, livemuziek en een spetterend optreden van een The Voice of Holland deelnemer. Wie er komt blijft nog even een verrassing, maar dat iedereen hem kent, dat is zeker. Houdt de facebookpagina van Emiclaer in de gaten voor het laatste nieuws", zo sluit Van Melzen af.