• Mike Hayes
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media

Enorme brand in Sporthal Schuilenburg (update)

AMERSFOORT Een enorme vlammenzee zaterdagnacht bij Sporthal Schuilenburg. Rond de klok van 02.00 uur kreeg de brandweer de eerste melding van een gebouwbrand en op dat moment kwamen de vlammen al metershoog uit de zaal. De Hogeweg is aan beide kanten afgesloten voor verkeer.

Jeroen van der Veer

Vijf minuten na de eerste melding schaalde de brandweer op en moesten diverse eenheden van omringende gemeentes naar de Leonorehof. ,,In Amersfoort staat aan de Leonorehof een oude sporthal in brand", laat Veiligheidsregio Utrecht weten. ,,Brandweer zet extra blusvoertuigen en groot watertransportsysteem voor de bluswatervoorziening. Aan bewoners: Houd uw ramen en deuren gesloten als u last heeft van de rook, en de ventilatie uitgeschakeld."

Bewoners die op de brand komen kijken, worden verzocht weg te gaan. In het pand zit namelijk hoogstwaarschijnlijk asbest. Om het gebouw waren al hekken geplaatst, omdat het de bedoeling is dat de sporthal gesloopt wordt. Ooggetuigen van de brand wisten te vertellen dat er zaterdagmiddag nog mensen aanwezig waren om de spullen uit het pand elders op te slaan. 

OPNIEUW BRAND IN LEEGSTAAND PAND Opvallend detail is dat het niet de eerste keer is dat er in Amersfoort brand uitbreekt in een pand dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. Zo was er in maart 2016 een zeer grote brand in het voormalige schoolgebouw aan de Keerkring en 14 januari 2017 was de brandweer op de Heideweg in Hooglanderveen druk met een uitslaande brand in de oude Van Bekkumhal. In november 2017 ging door vlammen een leegstaand pand aan de Soesterweg verloren. 

Bron: AS Media