• Foto ter illustratie.

    Archief BDUmedia

'Enorme knal' op Corderius College na blikseminslag

AMERSFOORT Tijdens het noodweer van woensdagmorgen is de bliksem ingeslagen op het Corderius College aan de Lambert Heijnricsstraat in Amersfoort. Enkele leerlingen raakten dusdanig geëmotioneerd dat ze moesten worden opgevangen door docenten en leden van het ondersteuningsteam.

Dat meldt rector Egbert Boerma in een bericht aan ouders van de leerlingen. ,,Vanochtend rond 08.35 uur is tijdens het noodweer de bliksem ingeslagen in ons schoolgebouw. Dat heeft een lichtflits en een enorme knal veroorzaakt, zicht- en hoorbaar tot in de wijde omgeving en natuurlijk ook in ons gebouw. Zeker de leerlingen en docenten die aan het werk waren op de bovenste verdieping zijn enorm geschrokken'', valt er in de brief te lezen.

Het was volgens Boerma direct duidelijk dat er geen brand ontstond en dat er ook geen slachtoffers waren. ,,Vanwege die duidelijkheid èn vanwege het hevige noodweer buiten hebben wij besloten om het gebouw niet te ontruimen. Voor de zekerheid hebben we de brandweer gealarmeerd die snel ter plaatse was en tien minuten later aangaf dat het gebouw helemaal veilig was, ook wat betreft de elektrische installaties. We zijn uiteraard erg dankbaar dat er geen slachtoffers zijn gevallen en dat er geen brand is ontstaan.''

Helemaal schadevrij is de school er niet vanaf gekomen. ,,In de loop van de dag is duidelijk geworden dat er nogal wat schade is ontstaan aan de infrastructuur van het communicatienetwerk (wifi, internet, telefoon, etc.) in de school. Wij hopen dat we vandaag en morgenochtend het een en ander kunnen (laten) herstellen, zodat morgen (in de loop van de dag) alles weer naar behoren functioneert'', aldus de rector.