• Meander Medisch Centrum heeft alle kennis in huis voor het behandelen van alle hand- en polsklachten.

    Frank Noordanus

Europese diplomering plastisch chirurg Meander

AMERSFOORT De afdeling plastische chirurgie in Meander Medisch Centrum biedt nu extra deskundigheid op het gebied van hand- en polsoperaties. Plastisch chirurg Eline van Amerongen behaalde het diploma van de FESSH, de Europese beroepsorganisatie van hand- en polschirurgen. Dit diploma betekent een erkenning van het vakmanschap op Europees niveau.

Jaarlijks behalen slechts een handvol Nederlandse plastisch chirurgen dit diploma. Plastisch chirurg Eline van Amerongen behaalde het certificaat na een intensief traject van toetsing, meldt Meander. ,,Er is een hoge drempel om tot het examen te worden toegelaten. Deelnemers moeten al veel ervaring hebben als plastisch chirurg en alle operatietechnieken beheersen. Ook moeten zij aantoonbaar over wetenschappelijke kennis beschikken. Het Europese diploma staat garant voor aantoonbare expertise in hand- en polschirurgie."

Eline van Amerongen: ,,Mensen met hand- en polsproblemen ondervinden in het dagelijks leven veel ongemak van hun ziekte. Het beperkt hen in hun zelfstandigheid. Door de juiste behandeling en goede samenwerking is er vaak snel verbetering mogelijk. Binnen het hand- en polscentrum werken we nauw samen met de revalidatiearts, neuroloog, reumatoloog, radioloog, handtherapeut en de gipskamer. Deze aanpak maakt dat we mensen adequaat van hun klachten kunnen helpen, zodat zij weer zelfstandig verder kunnen. Vaak merken mensen pas hoe belangrijk hun handen zijn, als ze deze niet meer goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door het carpaal tunnel syndroom of een andere handaandoening."