• BDU media

Europese verkiezingen: Op wie kun je stemmen?

AMERSFOORT Op het stembiljet voor de aankomende Europese verkiezingen, op donderdag 23 mei, staan in totaal 308 kandidaten. Drie kandidaten komen uit Amersfoort: Ad Meijer staat op nummer 10 bij de SP; Anne Strijker staat als nummer 4 op de lijst van ChristenUnie/SGP; en Simone Kennedy-Doornbos is de nummer 8 bij ChristenUnie/SGP.

De deelnemende partijen zijn D66, CDA-Europese Volkspartij, PVV, VVD, SP, PvdA-Europese Sociaaldemocraten, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50Plus, Jezus Leeft, Denk, De Groenen, Forum voor Democratie, vandeRegio&Piratenpartij en Volt Nederland.

Ben je er nog niet helemaal uit, of ben je op zoek naar een kandidaat uit je woonomgeving? Met onderstaande interactieve tool kun je de kandidatenlijsten van de verschillende partijen simpel doorzoeken, op geslacht en woonprovincie.

LocalFocus heeft de woonplaats van de 308 kandidaten op de Nederlandse kieslijsten in onderstaande interactieve kaart gezet. De cijfers zijn gebaseerd op de definitieve kandidatenlijsten die eind april door de Kiesraad gepubliceerd zijn.