• Jeroen van der Veer
  • @verbeter033

De Stier 'rust' in de buurt van het ITTW-festivalterrein

AMERSFOORT Veel inwoners van Amersfoort vroegen zich af waar De Stier bij De Kamp was gebleven en op die vraag is nu een antwoord gekomen. Het kunstwerk van 8000 kilo staat achter SuperFun, dicht in de buurt van het bos waar aankomend weekend het festival Into The Woods gehouden wordt. Aanstaande donderdag gaat hij naar zijn nieuwe bestemming.

Jeroen van der Veer

In de nacht van zondag op maandag kwam er opeens groot geschut naar De Kamp in Amersfoort. Een hijskraan tilde De Stier van de rotonde af en het kunstwerk werd op een lange vrachtwagen geplaatst. De gehele dag waren op social-media veel vragen en niemand kon vertellen waar 'ie stond. De politie, gemeente en de bouwers van het kunstwerk zeiden niet te weten waar het beeld op dat moment was.

Ondanks dat betrokkenen hun kaken stijf op elkaar hielden, werd eerder al duidelijk dat De Stier hoogstwaarschijnlijk een prominente rol kreeg op het festival Into the Woods. Dit lijkt te worden bevestigd door de huidige verblijfplaats van het kunstwerk. Zo staat het beeld op enkele meters van het festivalterrein vandaan. De Stier is bedekt met een groot zeil en daardoor nauwelijks te herkennen, al valt het grote gevaarte natuurlijk wel op. 

De komende dagen zal het beeld hoogstwaarschijnlijk verplaatst worden naar het festivalterrein. Daar worden aanstaande vrijdag en zaterdag ruim 15.000 feestgangers verwacht. De bezoekers die naar Into the Woods gaan zullen daar getrakteerd worden op bouwkunsten van ATM Model Art. Deze groep maakt het decor van ITTW en hebben in 2011 ook De Stier op De Kamp geplaatst.