• Danielle de Vries

Sinterklaas komt dit jaar niet aan in de Eemhaven

AMERSFOORT Sinterklaas komt op zaterdag 16 november niet aan in de Eemhaven maar bij de insteekhaven op het industrieterrein. Bij het Eemplein zijn bouwwerkzaamheden en daardoor zou er minder ruimte zijn. Mede daarom wordt uitgeweken naar de Nijverheidsweg Noord op de Isselt. 

Jeroen van der Veer

Om omstreeks 12.00 uur komt Sinterklaas met zijn pieten op 16 november aan in Amersfoort. Vijf boten zullen koers zetten richting de insteekhaven en daar verwacht de organisatie duizenden kinderen. ,,Bij de Eemhaven zouden wij wel veel mensen kwijt kunnen, maar hierbij zou slechts een enkeling goed zicht hebben. Dat was voor ons geen optie. We zijn verder gaan kijken en kwamen uit bij de insteekhaven", aldus Sven Monshouwer van het Sinterklaascomité . 

Op deze manier heeft iedereen goed zicht op de aankomst en is er daarna ook nog ruimte om Sinterklaas te ontmoeten. Zo zet de goedheiligman voet aan wal en zal hij daarna naar een podium lopen. Daar wordt hij ontvangen door honderd pieten en de burgemeester. Vervolgens loopt Sint een klein rondje en komt er een 'meet and greet' op het grasveld.