• Bibliotheek Eemland en Senia Leesclubs houden een 'open leesclub' in bibliotheek Het Eemhuis.

    Arjanneke van den Berg

Wat is er de komende tijd te doen in Amersfoort?

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

1 augustus 2019

Amersfoort

[Reanimatiecursus voor burgerhulpverleners
[19:00 Columbusweg 30
Wie wil leren hoe een AED een leven kan redden, kan een reanimatiecursus volgen en zich aanmelden als burgerhulpverlener. Dit kan via www.reanimatiecursus-amersfoort.nl.

3 augustus 2019

Amersfoort

[Inloopconcert Sint Joriskerk
[15:00 Hof 1
Op zaterdagmiddag 3 augustu verzorgt Alexander de Bie, student aan het Conservatorium in Den Haag, een inloopconcert in de Sint-Joriskerk.

5 augustus 2019

Amersfoort

[Proefles Stijldansen voor (echt)paren
[20:00 Homerusstraat 2
Volwassenen en aanstaande (echt)paren kunnen meedoen met een gratis proefles stijldansen. Professionele dansleraren leren hen stap voor stap de basis van een dans. Ze laten zien welke vier ballroom en vier Latin dansen, waaronder de Engelse wals, chacha en salsa, in de beginnerscursus zitten. De proefles is bij Dansschool Parmentier in Zielhorst-Zuid. Aanmelden via dansschoolparmentier@gmail.com.

6 augustus 2019

Amersfoort

[Rien Donkersloot geeft orgelconcert
[20:00 Hof 1
Organist Rien Donkersloot geeft op dinsdag 6 augustus om 20 uur een concert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. www.orgelconcertenjoriskerk.nl.

7 augustus 2019

Amersfoort

[NVVE gratis inloopspreekuur
[14:00 Eemplein 75
NVVE gratis inloopspreekuur in het Eemhuis: informatie over alles wat met keuzes rondom het zelfgekozen levenseinde te maken heeft.

[Kleurmiddagen bij Kringloop Amersfoort
[14:30 Zwaaikom 21
Kringloop Amersfoort doet ook dit jaar mee aan de activiteiten die worden georganiseerd door 'Zomerpretpas' Bij het Kringloopcentrum in zijn alle kinderen van 4 tot en met 12 welkom om een mooie tekening te komen inkleuren. Er staat een gezellige tekentafel en natuurlijk is er ook iets lekkers en een glaasje limonade. Met kleurkrijt tekenen op de vloer van het Kringloopcentrum mag ook.
De kleurmiddagen zijn op alle zes woensdagmiddagen tijdens de basisschoolvakantie. Bij alle activiteiten van de ZomerPretPas krijgen deelnemers een stempel of een sticker. De mooiste kleurplaat wint na de zes woensdagen een mooie prijs.
De data zijn op 31 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus en 28 augustus. Gratis entree, deelname alleen op vertoon van de Zomerpretpas (https://zomerpretpas.nl/).

8 augustus 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein
[10:00 Engweg 7
De vrijwilligers van Bibliotheek Hoogland staan klaar om gratis hulp en advies te geven op digitaal gebied. Het inloopspreekuur is van 10.00 tot 12.00 uur. De eigen tablet, telefoon of laptop meenemen wordt aanbevolen zodat zij bezoekers op hun eigen apparaat kunnen helpen. In sommige gevallen zijn ook inlognaam en wachtwoord nodig.

13 augustus 2019

Amersfoort

[Proefles Stijldansen voor (echt)paren
[20:00 Homerusstraat 2
Zie 5 augustus.

14 augustus 2019

Amersfoort

[Open leesclub Moderne Literatuur
[10:30 Eemplein 71
Bibliotheek Eemland en Senia Leesclubs houden een 'open leesclub' in bibliotheek Het Eemhuis. Besproken wordt 'De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry' van Rachel Joyce. Liesbeth Ram, ambassadeur van Senia, leidt het gesprek. Aanmelden kan bij liesbeth.ram@senia.nl. Deelnemers ontvangen een digitale leeswijzer die de literaire aspecten weergeeft van het boek en er staan discussiepunten in, als voorbereiding op het gesprek. Tijdens de bijeenkomst worden deelnemers tevens geïnformeerd over de werkwijze van Senia Leesclubs en de leeskringenservice van Bibliotheek Eemland.

16 augustus 2019

Soest

[Wandeling Soest
[14:00 Stationsplein 41
Het dorp Soest is al bijna 1000 jaar oud, maar er zijn sporen van mensen gevonden van 13.000 jaar geleden. Tijdens deze 9 kilometer lange wandeling horen deelnemers hier meer bijzonderheden over. Het belooft een zeer afwisselende tocht te worden door landschappen, een beschermd dorps- en stadsgezicht en veel mooie natuur. De tocht wordt afgesloten met een vegetarisch drie-gangendiner. Opgeven kan tot 16 augustus via ahontspannu@gmail.com. De kosten zijn 23,50 euro. Meer informatie: www.ahontspan.nu.

18 augustus 2019

Amersfoort

[IVN natuurexcursie
[14:00-16:00 Hof
Het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, houdt een natuurexcursie. Tijdens deze excursie wandelen de gidsen van het IVN met geïnteresseerden door het Zocherplantsoen. Dit is een uniek stukje groen rondom de oude stadswallen van de binnenstad. Er staan hier veel bijzondere inheemse en uitheemse bomen met karakteristieke vruchten en stammen die de moeite waard zijn om even bij stil te staan. Daarnaast vertellen ze iets over het ontstaan van dit plantsoen en van de nog zichtbare resten van onze oude vestingstad. De start is bij De Observant, aan het Stadhuisplein 7. Deelname is gratis, honden kunnen niet mee. Opgeven niet nodig. Geschikt voor rolstoelgebruikers. Informatie: 06-21170876, natuurexcursies@ivnamersfoort.nl.

[Bavaria en Vue Movietruck openluchtbioscoop
[19:30 Krankeledenstraat 30
Filmliefhebbers opgelet: bioscoopketen Vue brengt deze zomer de bioscoop naar buiten met een speciale Bavaria vrachtwagen: de Movietruck, waar films op de zijkant van de truck kunnen worden bekeken. Deze pop-up buitenbioscoop op wielen rijdt de komende maanden langs verschillende steden en biedt films in de buitenlucht. Onder het genot van een Bavaria 0.0% en popcorn kunnen bezoekers met een koptelefoon film kijken op een unieke locatie in de stad. Omdat het om een exclusief evenement gaat, zijn er per locatie maar vijftig stoeltjes waar een ticket voor gekocht kan worden. Tickets zijn te koop via vuecinemas.nl/movietruck en kosten 10 euro.

T/M 24 augustus

Amersfoort

[Stickers voor ZomerPretPas ook in Wijkmuseum
[12:00-16:00 Sint Bonifaciusstraat 61
Wijkmuseum Soesterkwartier doet dit jaar opnieuw mee aan de jaarlijkse ZomerPretPas. Dat betekent dat leerlingen van alle Amersfoortse basisscholen bij een bezoek aan de museumwoning en de bijbehorende Thema-kamer hier stickers voor hun ZomerPretPas-boekje en een greep in de grabbelton kunnen verdienen. Na een korte rondleiding moeten de kinderen daarover enkele vragen beantwoorden en een puzzel oplossen. Het Wijkmuseum is daarom vanaf 24 juli tot en met 28 augustus (ook voor oudere belangstellenden) op woensdagen van (12.00 tot 16.00 uur) geopend. De gebruikelijke zaterdagse openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar
vrijwillige bijdragen blijven welkom.

T/M 1 september

Amersfoort

[Zomerexpositie: Sanne gaat circulair
[9:00-16:30 Schothorsterlaan 21
Speciaal voor mensen die hun negatieve impact op de aarde willen verkleinen, toont het Centrum voor Natuur en Milieueducatie deze zomer de expositie 'Sanne gaat circulair'. Sanne is een fictieve Amersfoortse vrouw. Aan de hand van eenvoudige stappenplannetjes als de piraminder en de keuzeboom, ontdekt ze wat haar eerste stappen op weg naar minder impact gaat zijn. De expositie is geschikt voor alle leeftijden. Doordeweeks 9.00 tot 16.30 en op zondag 13.30 tot 16.30 uur in Het Groene Huis op Landgoed Schothorst. Meer informatie op www.hetgroenehuisamersfoort.nl/sanne.