• Pixabay

Winkelcentrum Emiclaer wordt ondergedompeld in Halloweensferen

AMERSFOORT Winkelcentrum Emiclaer wordt vanaf maandag 21 oktober een week lang feestelijk versierd in het kader van Halloween. De afgelopen drie jaar heeft horecazaak The Blueberry dit naar Amerikaanse traditie ook in het centrum gedaan. Sinds vorig jaar wordt ook Emiclaer met succes bij het griezelfeest betrokken. 

,,De feestdag zal in Amersfoort groots worden gevierd", aldus de horecazaak. ,,Winkeliers in Winkelcentrum Emiclaer hebben de handen ineen gestoken om er iets spectaculairs van te maken. Zo zal het winkelcentrum onder meer mooi worden versierd, is er een speurtocht en wordt er een een kleurwedstrijd georganiseerd."

OPTOCHT Daarnaast vindt er op vrijdag 25 oktober een griezelige Halloweenoptocht plaats voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Spookachtige figuren zullen tijdens de optocht lekkers uitdelen aan de deelnemers.

Van 15.00 tot 18.30 kunnen kinderen zich laten schminken op het plein voor de Albert Heijn. Van 18.45 tot 19.00 uur zal Abe de Verteller een verhaal vertellen bij de vijver. Daarna zullen de kinderen onder begeleiding van ouders/verzorgers in een optocht langs de winkeliers van Winkelcentrum Emiclaer gaan, om de optocht te vervolgen rondom de vijver. 

De tocht duurt 30 tot 45 minuten en zal rond 19:45 uur eindigen op het plein voor de Albert Heijn. Deelname aan de optocht is gratis. Aanmelden kan via www.theblueberry.nl/halloween

VRIJWILLIGERS Geïnteresseerden kunnen langs de route komen kijken naar de optocht. Ook zoeken de initiatiefnemers nog vrijwilligers. ,,Er wordt op dit moment bijvoorbeeld nog gezocht naar mensen die kunnen schminken en/of het leuk vinden om langs de route kidsproof verkleed te staan en wat lekkers uit te delen." Aanmelden hiervoor kan via halloween@theblueberry.nl

Meer informatie is te vinden op www.theblueberry.nl/halloween.