Ex-dakloos huwelijkspaar geniet van Droomboomwens

AMERSFOORT Peter en Karin zijn een jaar getrouwd. Zij hebben elkaar leren kennen bij Motiva, de dak- en thuislozendagopvang in Amersfoort. De twee dakloze mensen werden verliefd en zijn getrouwd. Hun problemen zijn nog niet voorbij, maar ze hebben ondertussen gelukkig weer onderdak.

Het jubileum van 1 jaar huwelijk wilde Peter echter niet ongemerkt voorbij laten gaan. Maar wat doe je als je geen middelen hebt? Peter hing zijn wens in de Droomboom van Motiva. De Droomboom is een initiatief van stichting Matchpoint; dak- en thuislozen kunnen hun wens hier ophangen, Matchpoint gaat vervolgens de uitdaging aan om met haar bedrijvennetwerk deze wensen te realiseren.

Matchpoint benaderde haar leden Wereldrestaurant Dara en NH Hotels Amersfoort, deze maatschappelijk betrokken ondernemers pakten direct de handschoen op. Het restaurant bood het paar een heerlijk diner aan en NH Hotels verzorgde een prachtige romantische hotelkamer.

Sylvia Krebber van Matchpoint overhandigde bij Motiva het verraste paar op hun 1-jarig huwelijksjubileum de feestelijke cheque voor het diner en de overnachting. Het paar heeft een geweldig mooie dag gehad, dankzij samenwerking van al deze partijen. ,,Het is mooi wanneer bedrijven op deze concrete manier een bijdrage kunnen leveren aan Amersfoort. Dit is een goed voorbeeld van lokale, maatschappelijke betrokkenheid", aldus Sylvia Krebber.

DEELNEMERS Motiva Straatadvocaten biedt laagdrempelige ondersteuning aan dak- en thuislozen en andere minderbedeelden. In de afgelopen twaalf jaar zijn talloze dak- en thuislozen en mensen in nood geholpen bij het oplossen van basale levensbehoeftes en zijn uithuiszettingen voorkomen.

Wereldrestaurant Dara is een Amersfoorts restaurant met oog voor de wereld. NH Hotel Amersfoort is een 4-sterrenhotel dat centraal is gelegen in Amersfoort.

Matchpoint Zinvol Zaken doen is intermediair maatschappelijk betrokken ondernemen in Amersfoort. Ruim tachtig bedrijven zetten zich jaarlijks via Matchpoint belangeloos vele malen in voor de stad.