• VVV Amersfoort

Film kijken onder de Onze Lieve Vrouwetoren

AMERSFOORT Het Lieve Vrouwekerkhof wordt drie avonden in augustus omgetoverd tot buitenbioscoop. Op het plein onderaan de toren wordt een groot scherm geplaatst voor Movie Nights onder de toren op donderdag 9, 16 en 30 augustus. Bezoekers kunnen film kijken vanaf het terras, maar een eigen stoeltje meenemen kan ook.

Op donderdag 9 augustus draait de film Moonlight. Deze drievoudig Oscar-winnaar volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Op donderdag 16 augustus is de film De helaasheid der Dingen te zien, een tragikomedie over opgroeien in het Oost-Vlaamse gat Reetveerdegem. Het is een verfilming van de semi-autobiografische roman van Dimitri Verhulst.

Het Lieve Vrouwekerkhof verandert op donderdag 30 augustus in een openluchtbioscoop voor de film C'est la Vie, een kluchtige komedie over een dag uit het leven van de doorgewinterde cateraar Max, die de ontluikende chaos op een deftige bruiloft in een 17de-eeuws kasteel tevergeefs probeert te temperen. Van de makers van de kaskraker 'Intouchables'.

GRATIS De films beginnen tegen zonsondergang en de entree is gratis. Filmliefhebbers kunnen de films vanaf het terras kijken, maar het meenemen van een eigen stoel wordt ook aangeraden. Meegebrachte consumpties zijn niet toegestaan.