• GoogleMaps

Filmserie wordt aanstaande week in Amersfoort opgenomen

AMERSFOORT Een deel van het Vermeerkwartier is de komende week het decor van filmopnames. Op het Van Ostadeplein staat een bord dat parkeren van maandag 11 juni 12.00 uur tot en met donderdag 14 juni 06.00 uur daardoor niet mogelijk is en dat komt doordat BNNVARA de nieuwe dramaserie Oogappels op gaat nemen. 

Jeroen van der Veer

In de serie, die vanaf 22 november wekelijks in tien afleveringen te zien is op NPO1, spelen onder andere Bracha van Doesburgh, Malou Gorter, Ramsey Nasr, Nadia Amin, Jeroen Spitzenberger, Eva Van der Gucht en Mike Libanon. Het script is geschreven door Roos Ouwehand, Frank Houtappels en Lex Passchier en het wordt geregisseerd door Will Koopman, die bekend is van 'Gooische Vrouwen' en 'Divorce'.

,,Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar", staat te lezen in een persbericht van BNNVARA. ,,In 'Oogappels' volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn."