• De teams van Geesa en de Amfors Groep met de Amfors Diderotprijs

    Anita van Boxtel

Geesa 'meest sociale onderneming' van Amersfoort

AMERSFOORT Geesa is de winnaar van de Amfors Diderotprijs 2017. De Amfors Groep reikt deze prijs uit aan de meest sociaal maatschappelijke onderneming in de regio. De prijs werd dinsdagavond overhandigd aan directeur Ben van der Steen tijdens de bekendmaking van de Gouden Parelwinnaar van Ondernamen.

Geesa wint de Diderot omdat zij vanaf de oprichting sterk verbonden is met Amersfoort en al heel lang samenwerkt met de sociale werkvoorziening. Sinds 2000 hebben zij een complete verpak- en assemblageafdeling bij de Amfors Groep ondergebracht. Daarnaast verzorgt de Amfors Groep de schoonmaak en het groenonderhoud bij Geesa. Hierdoor zijn ruim vijftig medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks aan het werk. Mede dankzij Geesa tellen deze inwoners van de regio Amersfoort mee in de maatschappij.

Dit is de vierde en laatste keer dat de Amfors Groep de prijs in deze vorm uitreikt. ,,Maatschappelijk verantwoord ondernemen is steeds gebruikelijker geworden'', legt Amfors uit in een persbericht. ,,Door de Amfors Diderotprijs staat maatschappelijk ondernemen op de kaart in Amersfoort. Dankzij ambassadeurs zoals Geesa en de andere winnaars denken steeds meer bedrijven in de regio na hoe zij werk kunnen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Steeds vaker zien allerlei verschillende organisaties zowel de sociale als de economische voordelen hiervan.''