• Gemeente Amersfoort

Gemeente geeft 'arme' tieners kledingpas

AMERSFOORT Jongeren van 12 tot en met 17 jaar die het thuis niet breed hebben, krijgen een kledingpas ter waarde van 100 euro van de gemeente. Inwoners met een inkomen tot 150 procent van de bijstandsnorm, kunnen de kledingpas voor hun kinderen aanvragen. Dat is voor een gezin of samenwonenden 2.030 euro netto per maand. En voor alleenstaande ouders is dat 1.420 euro netto per maand.

De kledingpas is een pasje van Fashioncheque met een tegoed van 100 euro erop. Dit kan worden ingewisseld in winkels en webshops in heel Nederland. Het bedrag op de pas kan in één keer of in meerdere keren worden uitgegeven.

De kledingpas is aan te vragen met het aanvraagformulier. Het aanvraagformulieren ligt ook bij het Geldloket, Stichting Leergeld, Stadsring51, Indebuurt033 en de Voedselbank of tel. 14033 om het formulier per post te ontvangen. Inwoners die een bijstandsuitkering van de gemeente Amersfoort ontvangen en kinderen hebben in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar, hebben de kledingpas automatisch per post ontvangen.

De kledingpas is een aanvulling op de bestaande regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Amersfoort kent meer regelingen, zoals een vergoeding voor een wasmachines of koelkast, een zorgverzekering of vergoedingen voor sport, hobby of andere activiteiten voor kinderen.

Meer informatie over de kledingpas op www.amersfoort.nl/kledingpas. Informatie over waar de kledingpas besteed kan worden, staat op de website van Fashioncheque: www.fashioncheque.nl.