Gemeente houdt gratis cursus Politiek actief

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort start op donderdagavond 24 september met de gratis cursus Politiek Actief.

Tijdens de cursus Politiek Actief krijgen geïnteresseerden informatie over de lokale politiek en verbeteren zij hun vaardigheden, zoals debatteren. Ook een lobbytraining staat op het programma. Daarnaast bezoeken ze een gemeenteraadsvergadering en lopen ze een dag(deel) mee met een politieke partij of bij de gemeente. De cursus wordt gegeven in het stadshuis van Amersfoort.

De cursus start op donderdagavond 24 september en bestaat uit zeven bijeenkomsten, met elk een ander thema:

Donderdag 24 september 19.30 tot 22.00 uur: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting; donderdag 1 oktober 19.30 tot 22.00 uur: de gemeente; donderdag 8 oktober 19.30 tot 22.00 uur: de gemeenteraad; donderdag 15 oktober 19.30 tot 22.00 uur: lobbyen bij de gemeente; donderdag 29 oktober 19.30 tot 22.00 uur: debatteren. Op een nader te bepalen datum volgt een bezoek aan de raadsvergadering en nog later een dag(deel) meelopen met een politieke partij of bij de gemeente

Het is de bedoeling dat deelnemers bij alle bijeenkomsten aanwezig zijn. Er zijn maar dertig plekken beschikbaar, aanmelden kan via griffie@amersfoort.nl. Graag bij aanmelding telefoonnummer vermelden. De eerste dertig aanmelders zijn verzekerd van een plek. De cursus wordt verzorgd door ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, samen met de gemeente Amersfoort.