Gemeente stimuleert jonge en nieuwe evenementen

AMERSFOORT Tot 1 april kan weer subsidie worden aangevraagd voor terugkerende festivals en evenementen, meldt de gemeente Amersfoort. Zowel grote als kleine Amersfoortse evenementen als Amersfoort Jazz, Proef Amersfoort en de KunstKijkRoute zijn vaak mede mogelijk door meerjarige subsidie van de gemeente Amersfoort.

Activiteiten die in het teken staan van beeldende kunst en vormgeving, podiumkunst of culturele festivals en evenementen komen in aanmerking. De gemeente vindt het naar eigen zeggen belangrijk om een relatief groot aantal initiatieven te ondersteunen. 'Dat zorgt als vier jaar voor een stevig en stabiel aanbod van evenementen in festivals in de stad met een breed publiek.' Per jaar is er ruim 425.000 euro subsidie beschikbaar voor meerjarige activiteiten.

Er is de komende jaren meer aandacht voor vernieuwing. Jonge of nieuwe aanvragers kunnen daarom voor twee jaar subsidie aanvragen. Na een positieve evaluatie is er kans op nog een keer twee jaar subsidie. Zo wordt het mogelijk om een nieuw aanbod te creëren en krijgen talenten een podium en de kans om zich te ontwikkelen.

Hier meer informatie over het aanvragen van meerjarige culturele subsidie .