Getuigen straatroof Jan van Riebeeckpad gezocht

AMERSFOORT Maandagavond 10 augustus om 22:45 uur heeft er een straatroof plaatsgevonden op de Jan van Riebeeckpad. De politie is op zoek naar getuigen.

Een 27-jarige vrouw werd op het fietspad van haar tas beroofd door twee mannen. De twee verdachten blokkeerde het fietspad en trokken de tas van het slachtoffer mee. De vrouw heeft haar tas nog terug kunnen pakken en is vervolgens weggerend. Hierbij kwam zij ten val en gingen de verdachten alsnog met de tas richting de Liendertseweg ervandoor.

De verdachten spraken Engels met een Oost Europees accent. Eén Verdachte was ongeveer 1.85 meter lang, vermoedelijk 20 jaar, had een breed postuur en donker krullend haar, droeg een lichte broek met een donkerkleurige bomberjack en een zwarte pet.

De tweede verdachte is ongeveer 1.75 meter lang, heeft donker kort haar en droeg een capuchon.

Mocht de schoudertas van het slachtoffer in de omgeving worden aangetroffen, dan komt de politie graag met de vinder in contact. Ook getuigen die iets gehoord of gezien hebben en de politie nog niet hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.