• AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media

Gevonden lichaam is 25-jarige Pool (update)

AMERSFOORT De politie heeft zondagochtend 17 september bij een grote zoekactie in het water aan de Nijverheidsweg-Noord in Amersfoort een lichaam gevonden. Later brengt de politie naar buiten dat het om een 25-jarige man uit Polen gaat. De politie heeft nog geen idee hoe de man te water is geraakt en is op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen.

Omstreeks 08.45 uur meldde een voorbijganger dat er onbeheerde spullen langs de waterkant lagen, waaronder een koffer. Agenten troffen in het water ook verschillende goederen aan, waarna een duikploeg van de brandweer werd opgeroepen. Brandweerlieden troffen even later het levenloze lichaam van de Poolse man in het water aan. Aan de hand van papieren in de aangetroffen goederen kon zijn identiteit worden vastgesteld.

Het lichaam is geborgen en onderzocht door een schouwarts. De politie stelde direct een onderzoek in, onder meer op de plek waar het lichaam werd gevonden. Uit het onderzoek tot nu toe is alleen gebleken dat de man is verdronken. Nog niet bekend is hoe de man te water is geraakt.

De politie komt daarom graag in contact met mensen die de man mogelijk nog op de bewuste locatie of in de directe omgeving hebben gezien, mogelijk zittend op een bankje, in de avond of nacht voordat zijn lichaam werd aangetroffen. Wanneer mensen meer informatie hebben kunnen zij contact opnemen met de politie via 0900 - 88 44.