• AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media

Gewapende overval op garagebedrijf; verdachte aangehouden

AMERSFOORT Bij een garagebedrijf aan de Xenonweg in Amersfoort is woensdagmorgen een gewapende overval gepleegd. Twee mannen drongen rond 08.10 uur het bedrijf binnen en eisten dat de kluis geopend werd. Daarbij werden medewerkers van het bedrijf met een vuurwapen bedreigd. Een van de verdachten werd later aangehouden in Soest.

Bij de overval zou een schot gelost zijn in het bedrijf, de politie kon dit echter nog niet bevestigen. Na de overval gingen de daders er vandoor in een blauwe VW Golf. Medewerkers van het bedrijf hebben daarbij de achterruit vernield. Daarbij raakte een medewerker lichtgewond aan zijn hand. 

AANHOUDING De politie deed via een burgernet melding een oproep uit te kijken naar de auto, maar het voertuig werd al snel gevonden in Soest. In de omgeving van de auto werd een persoon aangetroffen, hij werd aangehouden. Zijn mogelijke betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht. Naar de tweede dader wordt nog gezocht. Daarbij verleent ook de politiehelikopter assistentie.

Het is nog onduidelijk of er een buit is meegenomen bij de overval. Bij het bedrijf doet de politie onderzoek. Ook de recherche kwam ter plaatse voor onderzoek.


De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Melden kan ook online via een digitaal meldformulier.