• De publieksavond is interessant voor iedereen die interesse heeft in gezondheid en bewegen.

    Meander MC

Gezonde leefstijl verbindt Meander en Marathon

AMERSFOORT Ook dit jaar verzorgen Meander Medisch Centrum en de Stichting Marathon Amersfoort voorafgaand aan de Marathon Amersfoort een publieksavond over hardlopen en gezondheid. De publieksavond is op maandag 28 mei in Meander Medisch Centrum, is gratis toegankelijk en is interessant voor iedereen die interesse heeft in gezondheid en bewegen.

Meander is sponsor van de halve marathon van Amersfoort en hecht veel waarde aan het bevorderen van een gezonde leefstijl. Op het programma staan drie sprekers. Miriam van Reijen, atlete en auteur van 'Het
Hardloperskookboek', gaat in op de keuzes die je kunt maken in je voeding om je gezondheid te bevorderen. Specifiek als je traint voor (hardloop)wedstrijden. Wat eet je vooraf? En wat achteraf?

HARDLOOPFABRIEK Leo Jacobs, klinisch chemicus in Meander, vertelt over de chemische hardloopfabriek: bij inspanning gebeurt er van alles in je lichaam. Wat betekent het dat je 'afvalstoffen' in je spieren krijgt en is de man met de hamer iets wat je kunt weg trainen, of valt er niet aan te ontkomen? Wat zijn endorfine en cortisol en wat hebben die voor effect op je tijdens en na het hardlopen? De laatste spreker is Guido Vroemen, sportarts in Meander. Hij geeft tips over een verantwoord trainingsschema, rekening houdend met pieken en rustmomenten. Hoe snel kun je van 'ongetraind' naar je eerste vijf kilometer komen? Hoeveel (halve) marathons per jaar zijn verantwoord? En als je ouder wordt (60-plus), waar moet je dan rekening mee houden?

GOEDE DOELEN Verder zijn er korte presentaties van de Vrienden van Meander en Toon Hermans Huis Amersfoort, de twee goede doelen van de Marathon Amersfoort dit jaar. Beide organisaties zetten zich in voor mensen met kanker. Wie zich inschrijft voor één van de afstanden (42, 21, 10 of 5 kilometer), kan een extra donatie doen voor deze goede doelen.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur met koffie en thee. Van 19.30 tot 21.00 uur zijn er presentaties en vragensessies. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een drankje erbij. Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, Amersfoort. Aanmelden kan via marathon@meandermc.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

GRATIS OPEN TRAINING Lopers van de halve marathon lopen op 26 mei een duurloop van 16 kilometer en de lopers van de hele marathon lopen een duurloop van 25 kilometer, als opbouwtraining voor het uitlopen van de 21 of 42 kilometer op 10 juni. 

Belangstellenden wordt verzocht zich aan te melden via info@marathonamersfoort.nl