Gilde en Gidsen slaan handen ineen voor The Passion

AMERSFOORT Tussen de vele te verwachten bezoekers tijdens The Passion op 24 maart zullen ook zo'n 500 tot 750 'Vrienden van de KRO/NCRV' door de stad wandelen. De stadswandeling is een onderdeel van een jaarlijks door de KRO/NCRV georganiseerde dag in de stad waar The Passion opgevoerd wordt, dit jaar dus in Amersfoort.

Aan de hand van een uitgeschreven route lopen de 'Vrienden' in groepjes van 25 langs verschillende monumenten en bijzondere plekjes in het oude centrum, waar een stadsgids staat om er desgevraagd uitleg bij te geven. Voor dit project hebben Gilde Amersfoort en de Amersfoortse Gidsen de handen ineen geslagen. Beide organisaties, specialisten op het gebied van stadswandelingen, leveren een aantal gidsen voor dit evenement.

Annelies Roozen, voorzitter van Gilde Amersfoort: ,,De KRO/NCRV benaderde zowel ons als De Amersfoortse Gidsen met de vraag om gidsen in te zetten bij een aantal monumenten in de stad. Dat concept is hetzelfde als bij de Open Monumentendagen, waarbij wij ieder jaar ook overal gidsen stationeren." Inge Vos van De Amersfoortse Gidsen: ,,Omdat de organisatoren van de KRO/NCRV aan beide organisaties medewerking vroegen, hebben we besloten samen te werken bij deze gelegenheid."

Inge Vos ontwierp voor die dag twee routes. De deelnemers kunnen kiezen uit een route van vijf en een van tien kilometer. De groepjes zullen er samen vanaf elf uur tot zes uur mee bezig zijn. Beide routes gaan langs alle belangrijke monumenten in de binnenstad. De lange route gaat zelfs tot aan Huize Randenbroek. Er wordt gestart op het Stadhuisplein en de wandeling eindigt op het Eemplein. Onderweg is er een stop in de Sint Joriskerk.

foto Inge Vos (rechts) en Annelies Roozen slaan in de Sint Rochuskapel letterlijk de handen ineen, onder toeziend oog van Sint Rochus zelf.

Label:

The Passion