• Archief BDU Media

Gratis buurtbarbecue bij Emiclaer on the Beach

KATTENBROEK Inwoners van Amersfoort kunnen straks weer genieten van Emiclaer on the Beach. Het evenement viel voorgaande jaren goed in de smaak en daarom heeft de winkeliersvereniging opnieuw de krachten gebundeld. Van 20 juli tot 1 september wordt een deel van het winkelcentrum omgetoverd tot strand.

Bij de Emiclaerse vijver is het goed vertoeven en mede daarom werden de vorige edities een groot succes. Zo kwamen vorig jaar ruim veertigduizend mensen af op het evenement, waarbij er niet alleen op ligstoelen gelegen kan worden. Zo is er ook een pierenbadje en kunnen tieners waterfietsen. ,,Het badje gaan we professionaliseren", aldus Antonie Zuijderwijk, die het geheel ondersteund. ,,Zo wordt hij groter en gaan we gebruik maken van een waterpomp. Hierdoor is het waterkwaliteit beter en is het badje schoner." Vorig jaar stond het water op de vijver te laag, waardoor gratis waterfietsen lastig ging. Daar is nu een oplossing voor gevonden. ,,We maken een lange steiger en hierdoor ga je verder het water op. Daar is het dieper en kom je niet vast te liggen. Zoals je hoort: we hebben echt wat gedaan met de feedback."

BARBECUE Van 15 juli tot 19 juli wordt Emiclaer on the Beach opgebouwd. Het strand wordt voorzien van loungebanken, hangmatten en strandstoelen. Op het strand is iedere dag toezicht tussen 12.00 tot 19.00 uur en op de vrijdagavond tot 20.00 uur.
Op zondag 4 augustus is er een gratis barbecue voor iedereen, benadrukt Zuiderwijk. ,,Ja, echt iedereen kan komen. Het strand is er voor iedereen en dat willen wij hiermee benadrukken. We rekenen op zo'n vijfhonderd deelnemers bij de barbecue." Nieuw deze editie is de grote hoeveelheid loungebanken en hangmatten. ,,Zodat ouders kunnen ontspannen terwijl hun kinderen spelen."