• Stichting Geef om Kinderen

Groeistad Toertocht krijgt tweede kans

AMERSFOORT Het geplande evenement op 29 april moest worden afgeblazen, maar door een samenwerking met stichting Geef om Kinderen kan de Groeistad Toertocht 2018 toch verreden worden. Renners kunnen op zaterdag 30 juni een parcours van 75 of 150 kilometer fietsen, van Zwolle naar Amersfoort.

Gert-Jan Nederend legt namens Fiets033: „We hebben ons geplande evenement op 29 april moeten afblazen. Door feestdagen en vakantie was het voor veel renners lastig om de agenda leeg te krijgen. Nadat we dat bekend hadden gemaakt, heeft Ralph Ratterman namens de Stichting Geef om Kinderen direct contact met ons gezocht."

ROUTE Ralph zelf fietst met een groep renners van de Noordkaap naar Amersfoort om geld in te zamelen voor onderzoek naar ziekten waar kinderen nu nog aan sterven. De laatste dag, zaterdag 30 juni, rijdt de groep van Zwolle naar Amersfoort. Wielerliefhebbers kunnen bij hen aansluiten, met een tocht van Amersfoort naar Zwolle en weer terug (150 kilometer) of een route van 75 kilometer in diezelfde richting.

SPONSORBEDRAG „Bij de finishlocatie op het terrein van Leerhotel Het Klooster brengen wij onze bekende rondemiss en -mister in", vertelt Gert-Jan. „Op die manier wordt elke renner die aankomt even in het zonnetje gezet. Hoeveel renners er nu mee gaan rijden, weet ik niet. Ze moeten nu iets meer moeite doen om mee te kunnen fietsen, aangezien ze ook een sponsorbedrag moeten meebrengen voor het goede doel."

GELD VOOR ONDERZOEK „Door onze krachten te bundelen kunnen we Amersfoort nog voor de zomer een prachtig fietsevenement bieden. De hele tocht stond qua organisatie al in de steigers en dankzij onze sponsoren zijn de kosten bij voorbaat al gedekt", aldus Ralph Ratterman. „Dat betekent geen extra kosten voor de Groeistad Toertocht. Wel wordt er een sponsorbijdrage gevraagd van de deelnemers. Deze bijdrage gaat voor 100 procent naar wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen, stofwisselingsziekte en kanker."

Wielerliefhebbers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven via www.fiets033.nl.