• Hans Niezen

Groene inspiratie in Winkelcentrum Schothorst

SCHOTHORST In Winkelcentrum Schothorst bruist het op zaterdag 6 april - van 12.00 tot 16.00 uur - van groene ideeën en duurzaam plezier. Zo is er een stekjesmarkt, een inzamelpunt voor uitgebloeide bolletjes, zijn er diverse doe-activiteiten, aantrekkelijke groene aanbiedingen van de winkeliers en kraampjes vol informatie en inspiratie.

Groen in ieders omgeving is om meerdere redenen belangrijk. Naast mooi is groen ook gezond. Alleen al van kijken naar groen worden mensen relaxed. Groen nodigt ook uit om naar buiten te gaan en te bewegen. Bovendien beschermt groen tegen de nadelen van het veranderende klimaat: hittestress en wateroverlast.

SAMENWERKING De markt is een initiatief van de Groene Raad Schothorst, een groep bewoners vol groene ideeën voor Schothorst. In samenwerking met de Winkeliersvereniging van Winkelcentrum Schothorst en tal van groene organisaties is het marktprogramma tot stand gekomen. Op InSchothorst.nl vindt staat een volledig overzicht van wie op de markt aanwezig zal zijn. Een kleine greep: de gemeente Amersfoort, Lekker-in-je-tuin, de Buurjongens, Het Groene Huis, de WAR/Meet je Stad!, 033Groen, Groei & Bloei en natuurlijk de Groene Raad én de Wijkraad van Schothorst.

WIJKAVOND Diezelfde wijkraad organiseert op 28 maart een speciale wijkavond in verband met belangrijke ontwikkelingen in Schothorst. De avond is in Het Groene Huis aan de Schothorsterlaan. Iedereen die in Schothorst woont is welkom. Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar, om 19.30 uur begint het programma. Thema's die aan de orde komen zijn onder andere: de plannen van de gemeente met de speelplekken in de wijk en de inbreng van bewoners daarbij, groene plannen van de gemeente én van de Groene Raad, nieuwbouwplannen voor de wijk en de stand van zaken rond 'Schot-horst-Zuid Aardgasvrij'. De avond wordt georganiseerd door Wijkraad Schothorst in samenwerking met de Groene Raad en Het Groene Huis. Het volledige programma is in te zien op www.InSchothorst.nl

HINDERSTEIN Groen leeft in Schothorst. Zo zijn onder meer bewoners van Hinderstein hard aan het tuinieren om meer plezier te hebben van 'hun' openbare ruimte. Met medewerking en in samenwerking met de gemeente Amersfoort is er een nieuw inrichtingsplan gemaakt. Op de tuindag van 9 maart kwam ook wethouder Kees Kraanen langs om, als een soort kers op de taart, samen met bewoners een boom te planten. Hinderstein is één van de zelfbeheerprojecten in Schothorst. Op de Groen-doet-je-goed!MARKT van zaterdag 6 april in Winkelcentrum Schothorst is meer informatie te krijgen over de mogelijkheden voor zelfbeheerprojecten.