• GroenLinks

GroenLinks Amersfoort reikt Sociaal Lintje en Sosjaaltje uit

AMERSFOORT Als blijk van waardering voor inwoners die individueel of vanuit een organisatie een bijdrage leveren aan emancipatie, diversiteit, integratie en participatie in de Amersfoortse samenleving, reikt GroenLinks Amersfoort op zondag 20 januari het Sociale Lintje en het Sosjaaltje uit.

Genomineerd zijn onder meer Rene Slotboom, Lennard Meijerse, Cieka Galenkamp, Yuri Cohen en Margreet van Hensbergen. Een jury, bestaande uit een fractielid, een bestuurslid en een lid van GroenLinks Amersfoort, beoordeelt alle inzendingen.

TOMELOZE ENERGIE Rene Slotboom is aangedragen vanwege de tomeloze energie waarmee hij zich inzet om de positie van dak-en thuislozen te agenderen. Lennard Meijerse heeft een visuele beperking en is als ervaringsdeskundige toegankelijkheid al jaren actief in onder meer de Amersfoortse woonadviescommissie. Cieka Galenkamp, hoofd intake en casuïstiek van de Voedselbank Amersfoort, helpt samen met haar team en vrijwilligers om de situatie van inwoners te verbeteren.

AAN DE WIEG Daarnaast zijn Yuri Cohen en alle medewerkers, cliënten en vrijwilligers van leer- en educatieboerderij Land in Zicht in Vathorst genomineerd. Cohen is hiervan de initiatiefnemer. Ook is Margreet van Hensbergen genomineerd. Zij maakt zich sterk voor stichting Beheer De Groene Stee in Liendert en stond aan de wieg van ANBO Roze Amersfoort

MEET AND EAT De uitreiking vindt van 15.00 tot circa 18.00 uur plaats bij SEM (Sla en Meer) van Léon Meiboom. Hij is sinds kort actief bij GroenLinks Amersfoort als bestuurslid. Meiboom verzorgt tijdens de uitreiking de hapjes en legt ook uit hoe hij dat doet. Het motto is Meet & eat: nieuwe leden kunnen tegelijkertijd kennismaken met fractieleden, bestuur, andere leden en de genomineerden.