• De eerste twaalf kandidaat-raadsleden voor GroenLinks, met in het midden lijsttrekker Astrid Janssen

    Wil Groenhuizen

GroenLinks maakt kandidatenlijst bekend

AMERSFOORT GroenLinks Amersfoort heet fractievoorzitter Astrid Janssen donderdagavond benoemd tot lijsttrekker voor de komende verkiezingen. „Ik heb heel veel zin om met dit team GroenLinks in onze stad groter te maken. Amersfoort is toe aan verandering en daar gaan wij voor zorgen."

Janssen, business consultant, is sinds 2014 raadslid voor GroenLinks en heeft zich in die jaren onder meer hard gemaakt voor een groenere stad. In de top 5 staan verder Dillian Hos, Youssef El-Messaoudi, Jeroen Bulthuis en Linda van Tuyl.

Hos is sinds kort raadslid voor GroenLinks en was daarvoor al enkele jaren als buitengewoon raadslid actief. In het dagelijks leven is zij directeur van twee basisscholen. El-Messaoudi is nu nog raadslid voor de groep El-Messaoudi en werkt als zelfstandig jurist. Bulthuis is senior adviseur bij Rijkswaterstaat. Van Tuyl, interimmanager in het onderwijs, was eerder fractievoorzitter voor GroenLinks in Heemstede. Ze is voorzitter van Keiroze. Op de lijst staan verder nog onder andere Bram Leeuwenkamp (plek 6), Tanika Scherbinski (7), journalist Ida Bromberg (8) en ervaren bestuurders als oud-statenlid Jasper Fastl (9) en Jancor de Boer (10).

Janssen is zeer te spreken over de lijst. „Een mooi divers team van sterke kandidaten met allerlei achtergronden en allemaal met één doel: een groen Amersfoort waar we omzien naar elkaar."

De volledige lijst:

1. Astrid Janssen

2. Dillian Hos

3. Youssef el Messaoudi

4. Jeroen Bulthuis

5. Linda van Tuyl

6. Bram Leeuwenkamp

7. Tanika Scherbinski

8. Ida Bromberg

9. Jasper Fastl

10. Jancor de Boer

11. Lotte Damveld

12. Edwin Hinloopen

13. Aynur Tekin

14. Magda Bannink

15. Lubbertus Brugge

16. Ben Meelhuysen

17. Tineke Boudestein

18. Mazin Ismail

19. Gerda Eerdmans

20. Esther Lieverse

21. Hiske Land